Vil du ha en muslimsk venn ?

Norsk muslimske Remzi Kalkan ble lei av alt det negative han leste om muslimer på norske nettsider, satt inn annonse på Finn.no og inviterer til kebabtreff.

Remzi Kalkan

MUSLIM SØKER VENNER: Norsk muslimske Remzi Kalkan sett inn annonse på Finn.no for å få kontakt med nordmenn som er skeptisk til muslimer.

Foto: Privat

– Jeg lå i sengen her om dagen og tenkte, nå er det jammen nok!

– Det siste året er det blitt betraktelig mer hets på nettet mot oss muslimer fra folk som helt tydelig ikke kjenner en eneste muslim. Jeg tenkte på hva jeg kunne gjøre for å stoppe noe av dette, sier Remzi Kalkan.

Bekymret for barnas fremtid

32 åringen er født og oppvokst i Norge. Foreldrene kommer fra Tyrkia hvor de fleste av innbyggerne er muslimer. Han kan ikke huske fra sin oppvekst at hetsen mot muslimer har vært så ille som nå.

– Jeg er bekymret for fremtiden til mine to små barn på to og fire år dersom de skal måtte forholde seg til dette når de vokser opp, sier Kalkan til NRK.

– Litt impulsivt la jeg derfor ut denne annonsen på Finn.no

Annonse på Finn.no

MUSLIM SØKER VENNER: Med denne annonsen på Finn.no håper Remzi Kalkan å få kontakt med nordmenn som ikke kjenner muslimer

– Målet mitt er at noen som aldri har møtt en muslim og som i tillegg kanskje er litt skeptisk i disse tider har lyst til å møte meg for å bli kjent. Gi meg en sjanse til å vise at vi muslimer er som folk flest. Det hjelper ofte å møte folk, se bare på han som gråt etter å ha besøkt et asylmottak som vi leste om i helgen.

LES OGSÅ: Var med på å skape fremmedfrykt: Gråt etter besøk på asylmottak

Sett av 12.000

Siden annonsen ble lagt ut sist uke har 12.000 klikket seg inn og lest den. Nå er annonsen avvist av Finn.no siden han ikke er en vare som skal selges. Kalkan vurderer om han heller skal prøve seg under kontaktannonsene på Finn.no

– Det spørs om kona syntes det er ok,ler han.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger så langt. Er feks invitert på¨pinnekjøttmiddag i Sande. Akkurat nå tikket det inne en mail med enda en middagsinvitasjon.

Vil helst møte skeptiker

– Det viktigste er at jeg når de som i utgangspunktet er skeptisk til meg som muslim. Det hadde for eksempel vært helt ok å spise kebab med Max Hermansen. Da mange muslimer i Norge inviterte nordmenn på tea i 2011, var det kjemperespons.

SE TEA KAMPANJEN HER:

LES OGSÅ: Flere drikker te hos muslimer

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger