NRK Meny
Normal

Kvinnelig toppleder: – Må ta radikale grep for likestillingen

Aase Aamdal Lundgaard, daglig leder i Deloitte, vil ha tilbake 14 ukers pappapermisjon. Hun mener økt fedrekvote vil gjøre det lettere for kvinner å få toppjobber.

Aase Aamdal Lundgaard

Aase Aamdal Lundgaard skjønner ønsket om at familien skal få bestemme selv, men mener likevel at 14 ukers fedrekvote må tilbake.

Foto: Linda Reinholdtsen

– Det er veldig leit at permisjonen ble kuttet ned. De fire ekstra ukene gjør at man må koble seg helt bort fra jobben. Da merker også mennene at de ikke er uerstattelige, mener Lundgaard.

I fjor valgte regjeringen å redusere fedrekvoten i fødselspermisjonen til 10 uker. Det skjedde få år etter at den rødgrønne regjeringen hadde økt den til 14 uker.

– Bruker ikke kompetansen

Anniken Huitfeldt

VIL TILBAKE: Anniken Huitfeldt vil ha tilbake 14 ukers fedrekvote.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Nå slår en ny studie beina under et fullt likestilt arbeidsmarked. Karen Modesta Olsen, professor ved Norges Handelshøyskole, har intervjuet 2.500 arbeidstakere i Skandinavia, der kvinnene forteller at de føler klart mindre forhandlingsmakt enn menn. Dette kan blant annet føre til at kvinner ikke stiger i gradene.

– Det kan gjøre at kvinner ikke bruker den kompetansen de faktisk har. Det kan også føre til at kvinner får lavere lønn enn de burde ha, mener Olsen.

Anniken Huitfeldt, leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, er tydelig på at 14 ukers pappaperm må gjeninnføres.

– Det er først og fremst viktig å se hva arbeidsgiver velger. Det er nok av undersøkelser som viser at menn som tar ut lenger pappaperm enn det som står i loven, ikke blir sett på som dedikert nok.

– Må få bestemme selv

Morten Stordalen

UENIG: Morten Stordalen tror ikke lenger pappaperm fører til økt likestilling.

Foto: Stortinget

Frps familiepolitiske talsmann, Morten Stordalen, mener derimot at familiene skal få bestemme selv hvordan de deler permisjonen.

– Det er feil at politikere skal styre familielivet. Det er flere kvinner i topplederstillinger og jenter er flinke på skolen. De har mange muligheter, men mange velger også annerledes. Det må vi ha respekt for, mener han.

– Jeg skjønner at familien skal få valgmulighet, men vi må ta noen radikale grep for å få en bedre fordeling og gi kvinner en mulighet til å gjøre god karriere, mener Lundgaard.

Stordalen mener dagens ordning fungerer og at det er flere menn som velger å ta ut mer pappaperm enn de 10 ukene som kun er forbeholdt faren.

– Det er også menn som har følt seg presset. Vi mener at familiene skal få velge mer selv. Vi har full tillit til moderne bedriftsledere og moderne familier, sier Stordalen.

– Frp er naive, kontrer Huitfeldt.

– Det er mange kvinner som de siste årene har gjort det bra på juss, handelshøyskolen og andre utdanninger som skal til for å få en lederjobb, men det er få som blir ledere. Jenter og gutter stiller likt på skolen og i utdanningen, men etter at barna kommer blir det enorme forskjeller. Da må vi komme med tiltak som gjør det lettere for kvinner å få sjefsjobber.

Se Politisk kvarter om temaet:

Morten Stordalen, familie- og kulturkomiteen(Frp) og Annikken Huitfeldt, leder kvinnepolitisk nettverk i Arbeiderpartiet om likestilling og pappaperm

DEBATT OM LIKESTILLING: Cecilie Roang Bostad er programleder for Politisk kvarter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger