Kvinne fra Oslo vant 341 millioner: – Hun ble helt satt ut

Kvinnen hadde lagret nummeret til «millionærtelefonen», men hadde ikke sjekket kupongen sin før Norsk Tipping ringte med beskjed om historisk høy premie.

Lotto, Norsk Tipping.

Ingen har tatt førstepremien siden 14. juni og potten var dermed på hele 341.285.000 kroner.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En kvinne fra Oslo stakk onsdag av med førstepremien i Vikinglotto.

Ingen har tatt førstepremien siden 14. juni, og potten var dermed på hele 341.285.000 kroner, melder NTB. Premien er den høyeste noen gang i Vikinglottos historie.

Ifølge trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen i Norsk Tipping ønsker kvinnen å være anonym «til hun får landet, og finner ut hvor stor premien egentlig er».

– Brøt ut i latter

Det var Nina Rundsveen i Norsk Tipping som ringte den heldige vinneren. Hun fikk kontakt med kvinnen rett før klokken 22.00 i kveld.

– Hun ble først veldig overrasket, og så brøt hun ut i latter og lo sammenhengende. Hun ble veldig, veldig glad, og kunne ikke helt tro at det var sant. Det sank nok litt mer inn utover i samtalen, sier hun til NRK.

– Hun kunne avsløre at det kom til å bli ei heidundrende jul.

Hadde lagret nummeret

Kvinnen var den eneste som hadde de seks hovedtallene og vikingtallet på samme rekke. Vinnerrekken besto av tallene 2, 15, 30, 35, 37 og 45, samt vikingtallet 8.

– Hun hadde ikke sjekket kupongen sin før vi ringte, og hadde dermed ikke fått med seg hvor stor premien var, sier Jensen.

Kvinnen satt likevel med et håp om å en gang vinne i lotto, ettersom hun, ifølge Jensen, hadde lagret nummeret til «millionærtelefonen» på telefonen sin.

– Hun skal ha en samtale med våre økonomiske rådgivere, men nevnte at en ny bil og en ny bolig sto på ønskelisten, sier Jensen.

Nest høyeste premie i tippehistorien

Utbetalingen er samtidig den nest høyeste i Norsk Tippings historie. Rekorden tilhører en mann som vant Eurojackpot i august i år, og kunne innkassere 441 millioner kroner.

Alle storvinnerne til Norsk Tipping får tilbud om økonomisk veiledning, og premien blir overført til spillerens bankkonto i løpet av noen dager.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger