Knivstikkingen i Oslo: Kvinne død – eksmann pågrepet

Foran øynene på sønnen ble kvinnen i 40-årene knivdrept på åpen gate i Groruddalen i Oslo. Eksmannen er pågrepet.

En kvinne døde av skadene etter at hun ble knivstukket av hennes fraseparerte mann på Kalbakken i Oslo tirsdag kveld. Også kvinnens syv år gamle sønn ble knivstukket, han skal være utenfor livfare. Politioverbetjent Grete Lien Metlid informerer.

Pressekonferanse: Politioverbetjent Grethe Lien Metlid redegjorde etter at en kvinne døde av knivstikk i Oslo.

– Kvinnen er død av skadene, men sønnen er utenfor livsfare, sier politioverbetjent Grethe Metlid på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Kvinnen, som var i 40-årene, var ute og gikk med sin mindreårige sønn i Gangstuveien på Kalbakken i Groruddalen da de ble angrepet med kniv av det hun beskrev som eksmannen.

Hun ringte selv politiet da hun fikk øye på mannen, men da politiet kom til stedet syv minutter etterpå, var hun så hardt skadd at livet ikke sto til å redde. Sammen med henne var hennes mindreårige sønn, ifølge NTB syv år gammel – også han skadet etter det brutale angrepet i det ellers rolige nabolaget.

Kort tid etterpå pågrep politiet en mann, som nå er siktet for forsettlig drap.

Eksmann pågrepet

– Dette er kvinnens tidligere, nå fraseparerte ektemann og barnets far. Han sitter nå i arrest i politihuset, sier Metlid.

Knivstikking på Kalbakken

Området der knivstikkingen skjedde er et rolig boligområde nordøst i Oslo med flere boligblokker. Den døde kvinnen og hennes sønn bodde i en av disse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Politiet jobber i kveld med å kartlegge skadeomfanget til gutten. Det skal også være et annet barn med tilknytning til familien, men dette var ikke til stede da de to ble angrepet. Familien skal ha bodd i boligområdet nordøst i Oslo i flere år.

– Familien har en annen etnisk bakgrunn enn norsk, men er norske statsborgere, opplyser Metlid.

Drapsofferet har tidligere anmeldt mannen for vold, og han var ilagt besøksforbud. Hun hadde ikke voldsalarm, men med bakgrunn i historikken til det tidligere ekteparet skjønte politiet raskt at kvinnen kunne være i livsfare, sier Metlid.

Ifølge politiets operasjonssentral var politiet på stedet syv minutter etter at kvinnen ringte.

– Vi skjønte at dette var alvorlig. Kvinnen ble fraktet mot sykehuset i en politibil. De fikk en lege over i bilen, så alt som kunne gjøres for å redde livet hennes ble gjort, sier Metlid.

Avhør onsdag

Knivstikking på Kalbakken

En handlepose med matvarer og en skolesekk lå slengt utenfor boligblokka.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Da NRK.no var på åstedet i det rolige boligområdet tidligere i kveld, lå den lille guttens ransel og en bærepose igjen etter de to ofrene. Ifølge vitner skal kvinnen ha blitt funnet i en blodpøl. Politiet har allerede snakket med flere vitner, men ønsker kontakt med flere.

– Det pågår nå en drapsetterforskning, og vi håper at flere vitner kan ha sett noe og tar kontakt, siden dette da skjedde utendørs, sier Metlid.

Hun sier at politiet regner med å starte avhør av drapssiktede onsdag morgen.

Politiet ønsker tips fra vitner, de mottas på telefonnummer 22669966.

Knivstikking Kalbakken

Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT