Kurerer ikke svineinfluensa

Nettsteder for alternativ medisin advarer folk mot svineinfluensa-vaksine. - Slike råd kan koste mennesker livet, mener Statens Legemiddelverk.

Selgere av naturmidler ber folk droppe svineinfluensa-vaksine og satse på rugspiredråper, urtete og diverse andre naturmidler. Det kan koste mennesker livet, sier Statens legemiddelverk.

- Slike råd kan koste mennesker livet, sier overlege i Statens Legemiddelverk Steinar Madsen.

Han mener at det er svært uansvarlig og useriøst, siden vi har hatt flere dødsfall i Norge,

LES OGSÅ: Vaksinen: Her er bivirkningene

Ulovlig

I Norge er det ulovlig å reklamere med at naturmidler har legemiddeleffekt, hvis de ikke er godkjent av legemiddelverket. Likevel finnes det flere nettsider med slik reklame.

Nettbutikken Bioshop reklamerer med at rugspiredråpene Oralmat blå, som ikke er godkjent som legemiddel, hjelper mot over 30 lidelser.

Bioshop skriver også i e-poster til sine kunder at rugspiredråpene beskytter mot svineinfluensa, og at vaksinen er farlig.

- Det der går over alle grenser. Det finnes ingen medisiner som kan fungere mot alt dette her, så det viser hvor useriøst det er.

LES OGSÅ: Dette må du vite om svineinfluensa

Anbefaler dråpene

Unni Torgersen i Bioshop bruker dråpene selv.

- Jeg begynte med disse dråpene her i april, og siden har jeg ikke vært syk. Det er en skandale at alle menesker ikke får vite om disse dråpene, slik at de kan få et sunt og helt ufarlig alternativ til vaksinen, sier Torgersen.

LES OGSÅ: Her får du vaksine

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger