Hopp til innhold

KS ber om rent spill i streiken

Fagforbundet unnlot å informere KS om at flere vil bli tatt ut i streik mandag. Nå ønsker de rent spill under kommunestreiken.

Kommunikasjonsdirektør i KS Jørn Ivar Baade

Kommunikasjonsdirektør i KS Jørn Ivar Baade ber Fagfornudet følge spillereglene.

Foto: NRK

– Det er viktig at vi følger spillereglene, vi skal tross alt møtes en dag på arbeidsplassen når dette er over, sier kommunikasjonsdirektør Jørn Ivar Baade i KS.

100 nye

Fra mandag vil 100 nye fagorganiserte i Bærum kommune legge ned arbeidet. Fagforbundet kaller det en justering, mens Bærum Kommune mener det er en ny opptrapping av streiken.

– Dette er vårt tredje streikeuttak, og barnehager kan også bli steng som en følge av det, sier Rådmann Marit Langfeldt Ege.

– Det er ikke noe nytt uttak, men det er en utvidelse av «fase 2», sier beredskapsleder Unni Rasmussen til NRK.

Flere stengte barnehager

Onsdag ble kommunestreiken trappet opp til å gjelde 45.000 kommuneansatte, og i Bærum har de allerede stengt flere barnehager.

– Det som er kritisk for oss, er barnehager og skolefritidsordning. Ikke bare fordi det er assistenter som tas ut, men også renholdere tas ut på de tilsvarende stedene, sier rådmann Langfeldt Ege.


– Det betyr at vi må vurdere fortløpende de helsemessige konsekvensene ved å ikke ha tilstrekkelig renhold i barnehager, sier hun.

KS vil unngå at konflikten med arbeidstagerne blir enda tøffere i media, og Baade uttaler seg derfor forsiktig om storuttaket Fagforbundet forsøker å selge som en liten justering.

– Jeg vil ikke spekulere i dette tilfellet, det kan være lokale uenigheter, men så langt i streiken har vi hatt en ryddig prosess, sier Baade.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ