NRK Meny
Normal

Krystallklar Jensen: Støtter ikke en regjering Frp ikke er en del av

GARDERMOEN (NRK.no) Syv ganger i løpet av landsmøtetalen gjentok Siv Jensen en setning som ikke levner tvil om hvor de står foran neste valg: Det blir ingen borgerlig regjering uten Frp.

Siv Jensen på Frps landsmøte

KRYSTALLKLAR: Siv Jensen kom ikke med noen håndsrekning til Venstre i landsmøtetalen.

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Etter Venstres forsonende holdning på landsmøtet forrige helg, var det det store spørsmålet om man ville se en håndutrekning fra Siv Jensen fra talerstolen da hun åpnet Fremskrittspartiets landsmøte fredag.

Den kom aldri - snarere tvert i mot.

– Ingen liberal innvandringspolitikk

Istedenfor listet hun opp syv politikkområder og hva partiets linje bør være i disse. Felles for både helse, skatt- og avgiftspolitikken, pensjoner, innvandring, finans, innvandring, utdanning og kriminalitet var at hun avsluttet samtlige avsnitt med følgende setning:

«Derfor vil ikke vi støtte en regjering vi ikke er en del av»


Tøffest var hun i innvandringsspørsmålet, og der henvende hun seg direkte til Venstre-leder Trinde Skei Grande, som sammen med resten av partiet forrige helg ble enig om å si ja til regjeringsforhandlinger med alle borgerlige partier – også Frp:

– På Venstres landsmøte forrige helg ble det fremsatt ønske om en liberal innvandringspolitikk. Med Frp kommer det ikke til å bli en liberal innvandringspolitikk, sa hun, til stor begeistring fra salen.

Til NRK sier Jensen at hun er forberedt på tøffe forhandlinger dersom de borgerlige partiene kommer i forhandlingsposisjon etter stortingsvalget neste år.

– Vi har klargjort vår politikk, og den gjelder uansett om det blir regjeringsskifte eller ikke. Det blir vanskelige forhandlinger for vi har flere ulike synspunkter, Men disse forhandlingene har jeg ikke tenkt å ta gjennom NRK. Da får vi sette oss på et lukket rom, sier hun.

– Ingen plan B

– Har dere noen andre saker enn innvandringspolitikken dere vil sette ultimatium?

– Det kommer til å være flere tøffe spørsmål, svarer hun.

– Har dere noen plan B dersom det blir nødvendig?

– Vi har ikke plan B, jeg konsentrerer meg om plan A.

–Tror du Skei Grande er glad for det hun hørte her i dag?

– Jeg tror hun er enig i mye av det jeg sa, og sikkert uenig i noe. Det er greit, for jeg var uenig i ting hun sa forrige helg også.

– Frontalangrep mot Venstre

NRKs politiske kommentator Kyrre Nakkim karakteriserer talen som et kraftig tilbakeslag for de som måtte ha håpet på en bred, borgerlig regjering.

– Hun forklarte gang på gang hvorfor det ikke fungerer for Frp å sitte utenfor regjering, sier Nakkim.

Han mener også at dette stiller Venstres tilløp til Frp-friere forrige helg i et rart lys.

– Hun gikk jo til frontalangrep mot Venstre i innvandringspolitikken. De som håpet på en mild forsoning her i dag, fikk det stikk motsatte. Jeg tipper Erna Solberg er lite begeistret for denne talen, sier han.

– Er sjansene for en bred, borgerlig regjering regjering mindre etter dette?

– Det er det vel få som egentlig har trodd på, men nå står det enda klarere at det enten blir Høyre og Frp, eller ingenting, sier Nakkim.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger