Kritiserer Ola Borten Moes håndtering

Både leder for Senterkvinnene i Oslo og i Aust-Agder kritiserer Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe var olje- og energiminister da Sp-rådgiver Ivar Vigdenes sendte en melding som han senere har beklaget.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Min tillit til Ola Borten Moe er litt svekket. Jeg håper han kan forklare hvorfor han har gjort som han har gjort i disse sakene, sier fylkesleder for Senterkvinnene i Aust-Agder, Alma Kazagic til NRK.

Hun understreker at hun snakker på egne vegne, siden hun ikke har fått diskutert den siste utviklingen med styret. Kazagic mener partiet burde ha ryddet opp for lenge siden, men innser at det er vanskelig når man ikke vet hvem som sendte den sjikanøse meldingen til Liv Signe Navarsete.

Margaret Eide Hillestad

Leder for Senterkvinnene i Oslo, Margaret Eide Hillestad.

Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Også leder for Senterkvinnene i Oslo, Margaret Eide Hillestad, sier til VG at hun mener Ola Borten Moe burde håndtert det siste varselet som ble kjent i dag, bedre.

Fikk flørtete sms

Onsdag ble det kjent at den tidligere Natur og Ungdom-lederen Silje Ask Lundberg sier hun i 2013 tok kontakt med Statsministerens kontor (SMK) fordi hun reagerte på oppførselen rådgiver Ivar Vigdenes ved Olje- og energidepartementet i 2012/2013.

Hun syns han var i overkant uformell og flørtete, og reagerte på at hun fikk en melding om at hun var «sexy på TV» etter at hun hadde deltatt i et program.

Etter det NRK kjenner til, havnet ikke varselet hos Senterpartiet før Lundberg tok kontakt på nytt etter #metoo-kampanjen. Da sier Lundberg at hun ble kontaktet av daværende oljeminister Ola Borten Moe som ba henne om å ikke gå videre med saken. Til dette svarer Borten:

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta det til etterretning. Min hensikt var å ta dette på alvor og rydde opp så fort som mulig. Hvilket ble gjort.

Ivar Vigdenes bekrefter overfor NRK at han har beklaget overfor Silje Ask Lundberg.

Ber avsender stå fram

Margaret Eide Hillestad mener det er på sin plass at Vigdenes har beklaget overfor Lundeberg.

– Nå ber vi om at de som var med på hytteturen i Storlien kan være såpass voksne at de greier å gjøre det samme, sier hun til VG og viser til meldingen som ble sendt til Navarsete.

Vigdenes var en av de ti mennene som deltok på hytteturen. Ingen har innrømmet å ha skrevet meldingen og det er nå klart at politiet ikke kommer til å etterforske saken.

SISTE NYTT

Siste meldinger