Eirik Sevaldsen driver syv restauranter i Oslo. Hver restaurant har en egen avdeling.
To av restaurantene oppfyller kravet om et inntektstap på minst 30 prosent. Likevel regner ikke restaurantøren med å få støtte.
– Jeg reagerer på at hvordan firmaet ditt er organisert har noe å si for støtteordningen, sier Sevaldsen.
Alle restaurantene blir slått sammen når støtten fra myndighetene skal beregnes. Både de som har gått bra økonomisk, og de som har gått dårlig.
Resultatet blir null.
– Hvis vi hadde organisert hver restaurant med et eget organisasjonsnummer, hadde vi fått støtte, sier han.
Ikke tilstrekkelig
Terje Lien Aasland, talsperson i Arbeiderpartiet, mener den nye kompensasjonsordningen ikke er tilstrekkelig.
– Det burde vært en direkte tilskuddsordning basert på den omsetningssvikten bransjen har, mener Aasland.
Han mener næringslivet opplever kritiske tilstander.
– Varebeholdningen vil gå tapt. Øl og mat vil bli gammelt og må kastes, sier Aasland.
Finanspolitisk talsperson i Senterpartiet, Sigbjørn Gjelsvik, er også kritisk til hvordan støtteordningen er løst.
Han mener det er store skeivheter i ordningen som må fjernes.
–Bedriftene må få reell dekning for sine faste kostnader. Det er store mangler med ordningen slik den er i dag, sier Gjelsvik.
Les også: Bekymret for restaurantene utenfor kjedene: – Mange er nervøse
Finnes ingen perfekt modell
Næringsminister Iselin Nybø forstår kritikken. Samtidig finnes det flere ordninger som til sammen skal hjelpe restaurantbransjen, sier Nybø.
Hun mener at det ikke finnes en modell som kan gagne alle.
– Velger du en annen modell vil du finne ut at den har svakheter også, sier statsråden.
Nybø mener ordningen er valgt på en måte som skal hjelpe flest mulig, og at den treffer bredt.
–Systemet vi har som åpner i dag, har blitt lagt opp på en måte som kan behandle tusenvis av søknader på kort tid og få pengene ut raskt, sier Nybø.
Les også: Revisorene som skal godkjenne krisestøtte frykter stor pågang