NRK Meny
Normal

Kristin-saken: - Veldig sterke bevis

TØNSBERG (NRK) Politiet ber om fire uker varetekt for den siktede 38-åringen, som ønsker å bli løslatt. Bistandsadvokaten til familien Juel Johannessen vurderer DNA-beviset mot ham som veldig sterkt.

Bevis

BEVIS? Politiet bærer ut dokumentene i saken. Bakerst er bistandsadvokat Astri Aas-Hansen.

Foto: Ola Mjaaland

– Han svarte nei på spørsmål om han er skyldig, og han ønsker å bli løslatt, sier den drapssiktedes forsvarer, Søren Hellenes.

38-åringen ble i dag fremstilt for varetektsfengsling. Politiet ber om fire ukers fengsling og peker på fare for besvisforspillelse, samt at det å løslate en drapssiktet strider med allmennhetens rettsfølelse.

– Veldig sterke bevis

– Det var et vanlig fengslingsmøte, selv om det er en spesiell sak. Jeg er ikke overrasket om han blir fengslet, sier forsvareren.

Astri Aas-Hansen

Advokat Astri Aas-Hansen er bistandsadvokat for familien til Kristin Juel Johannessen. Her utenfor Tønsberg tingrett.

Bistandsadvokat Astri Aas-Hansen tror at hun og påtalemyndigheten får dommeren med på fire ukes fengsling.

– Det er veldig sterke bevis, og de bør ha riktig mann. Foreldrene har kjempet for dette i mange år, og det er godt å se at det ser ut til å gi resultater, sier Elden-advokat Aas-Hansen.

Holdt hendene foran fjeset

Forsvarer Hellenes sier til NRK at klienten hans opplever situasjonen som stressende.

– Han er spesielt opptatt av å skjerme familien sin, sier Hellenes.

Den siktede holdt hendene, som var festet sammen med håndjern, foran ansiktet da han ble ført ut av rettsbygningen og inn i en ventende bil etter fengslingsmøtet.

Hellenes sier at det er for tidlig å vurdere det nye beviset politiet har presentert.

– Nå må vi bruke tid på å kvalitetssikre dette beviset, sier forsvareren.

Forberedt på fengsling

– Er det grunn til å stille spørsmål ved bevisets kvalitet?

– Det er klart at i en sak som denne, der det i forrige runde ble nedlagt frifinnelse basert på gal analyse av et teknisk bevis, er det viktig å gjennomgå analysene svært nøye.

Selv om den siktede har bedt om å bli løslatt, sier Hellenes at de er forberedt på at han kan bli varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Han er siktet i en alvorlig drapssak. Sånn sett blir vi ikke overrasket om det ender med fengsling.

– Håpløst å huske

– Drapet han er siktet for skjedde for 16 år siden. Husker han godt dagene rundt 5. august 1999?

– Det sier seg selv at det er håpløst å huske detaljer så langt tilbake i tid. Men han ønsker å samarbeide med politiet så godt han kan.

Ifølge forsvareren skal politiet ha spurt 38-åringen om datatekniske opplysninger knyttet til kryptering og passord. Denne informasjonen var han villig til å gi fra seg, opplyser Hellenes.

Dømt og senere frikjent

Det var 5. august 1999 ble 12 år gamle Kristin Juel Johannessen funnet drept i et skogholt i Hedrum i Larvik. Mannen som den gang ble dømt for drapet, og senere frikjent, er den samme mannen som nå er siktet på nytt.

Vendingen i saken kom etter at en psykologspesialist nylig gjennomgikk hele saken på nytt.

Etter gjennomgangen, som han begynte på i fjor høst, presenterte han sine tanker for ledergruppen i Vestfold politidistrikt, som satte ned et nytt etterforskningsteam.

En helt ny DNA-analyse, basert på det samme beviset som lå i saken fra 1999, gjorde at Folkehelseinstituttet ved hjelp av nye metoder klarte å fremskaffe en fullstendig DNA-profil. Den stemte overens med siktede.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger