Hopp til innhold

Kristian Valens sak skal behandles på nytt

Kristian Valens sak skal behandles på nytt i lagmannsretten. Han ble i september dømt til 21 dager for blant annet å ha truet polititjenestemenn.

Den store Klassefesten, Opptak 4 vinter 2009

I september ble Kristian Valen dømt til 21 dagers fengsel for blant annet å ha truet polititjenestemenn.

Foto: Ole Kaland / NRK / Ole Kaland

I rettssaken som gikk i Oslo tingrett, erkjente Kristian Valen de faktiske forhold, men nektet straffskyld.

Valen ble likevel dømt for overtredelse av straffelovens paragraf 263 – som gjelder trusler, straffelovens paragraf 156, annet ledd – gjelder det å ha forulempet en offentlig tjenestemann som følge av hans utføring av tjeneste, samt straffelovens paragraf 189, bokstav c – som gjelder ulovlig bevæpning med våpenetterligning på offentlig sted.

Dommen ble anket til lagmannsretten. ​ Anken gjelder bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet, subsidiært lovanvendelsen for det første av to tiltalepunkter, samt straffeutmålingen og saksomkostningsavgjørelsen.

Torsdag har Borgarting lagmannsrett besluttet at Kristian Valens sak skal behandles på nytt i lagmannsretten.

«Beslutningen er enstemmig. Anken henvises til ankeforhandling», skriver Borgarting lagmannsrett i beslutningsdokumentet. Tidspunktet for ankeforhandlingen er foreløpig ikke avklart.

Dømt for trussel

Bakgrunnen for trusseltiltalen er at Valen i februar 2016 la ut et Facebook-innlegg med bilde av to politibetjenter som hadde vært hjemme hos Valen samme dag.

«10.000 kroner til de som kjenner og vet hvor disse politifolkene bor!», skrev Valen på sin offentlige Facebook-side, som har over 90.000 følgere. I en kommentar under innlegget skrev en venn av Valen «neste gong kjeme di me tvangstrøya å rett på psykiatrisk avdeling», hvoretter Valen kommenterte dette med at «neste gang tror eg de vil angre».

Det er ikke første gang Valen har vært i politiets søkelys. I 2007 vedtok han et forelegg på 10.000 kroner etter at politiet hadde funnet flere våpen med ulovlig pistolgrep i leiligheten hans.

– Påvirker ikke MGP-deltagelse

Kristian Valen er en av ti artister som ønsker å representere Norge i Eurovision Song Contest i 2017.

– Vi forholder oss til Kristian Valen som artist. Denne saken, som fortsatt er pågående, er et personlig anliggende og vil ikke påvirke hans deltagelse i Melodi Grand Prix, sier MGP-prosjektleder Stig Karlsen til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ