– Det er et viktig bidrag til å forhindre overfallsvoldtekter, sier leder av gruppa, Cecilie Lilaas-Skari. Dette innebærer at i tillegg til å prøve å kartlegge mulige voldtektsforbrytere, så skal også tidligere gjerningsmenn også holdes under oppsyn.
Har kjennetegn å gå etter
Sist lørdag gikk flere hundre mennesker i fakkeltog mot voldtekt i Oslo.
Foto: Marit Kolberg / NRKVoldtektsgruppa i Kripos ble etablert allerede fjor høst for å ta opp kampen mot seksualisert vold. Cecilie Lilaas-Skari kan ikke gå i detalj på hvordan de skal følge disse personene, annet enn at de har kjennetegn de går etter.
Hun sier likevel at et slikt forsøk på å holde oversikt aldri vil være et vanntett system, men tror det kan være et viktig bidrag.
Politidistriktene blir en viktig samarbeidspartner for Kripos med disse sakene.
– Det er viktig å være i god dialog med politidistriktene. Det er de som sitter på lokalkunnskapen, så vi kommer til å jobbe tett opp mot distriktene, sier hun.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
Preventiv effekt
Nestsjefen i Kripos, Ketil Haukaas, sier det allerede finnes mye informasjon hos de ulike politienhetene, som bør samles på en bedre måte.
– Det gjelder å sammenstille, koordinere og få oversikt over informasjon som allerede finnes i politidistriktene, sier han.
– Det finnes masse informasjon rundt omkring. Vi må finne ut hva som er viktig, hvilke personer som er verd å samle på, hvordan dette skal distribueres, sånn at det får en preventiv effekt, sier han.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
LES OGSÅ: