Kripos innkaller til hastemøte etter meldinger om ti bortføringsforsøk

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter meldinger om ti mulige bortføringforsøk på Østlandet den siste tiden kaller Kripos de involverte politidistriktene inn til et hastemøte.

bortføring fantomtegning

Politiet har gått ut med denne fantomtegningen etter melding om et bortføringsforsøk i Gan.

Foto: Politiet / NTB scanpix

– Dette er svært alvorlige saker som politiet prioriterer høyt. Vi har fått en bistandsanmodning fra Romerike. Det vi gjør nå er å kalle inn de involverte politidistriktene til et koordineringsmøte.

– Her vi vil diskutere videre strategi og tiltak. Dette møtet vil gjennomføres i dag eller i morgen, sier kommunikasjonssjef i Kripos, Anne Bye Sandal til NRK.

Hun vil ikke si hva mer arbeidet til Kripos før møtet er holdt.

LES OGSÅ: Jakter på flere gjerningsmenn

– Lokket barn med bamse

Politiet i Vestfold leter etter en mann som skal ha prøvd å lokke til seg tre gutter i Sandefjord mandag morgen.

Guttene beskriver mannen som utenlandsk, og han skal ha hatt en stor bamse i passasjersetet på bilen.

Guttene har beskrevet bilen mannen kjørte, og politiet jakter nå på denne bilen. Bilen skal være en svart eller mørk blå Audi med utenlandskregistrerte skilter.

En mann pågrepet i Drammen

Etter tips og beskrivelse fra en av kvinnene ble en mann torsdag pågrepet og siktet, skriver Drammens Tidende.

Det første tilfellet skjedde da en 19 år gammel kvinne ble forsøkt dratt inn i en hvit kassebil ved 23.30-tiden 21. september.

I overkant av en time senere ble en 20 år gammel kvinne forsøkt dratt inn i en liten mørk bil med sotete ruter og svarte felger.

Kvinnene har beskrevet tre gjerningsmenn i begynnelsen av 20-årene og med utenlandsk utseende. Kvinnene har forklart at mennene snakket gebrokkent norsk.

Meldt om fire forsøk i Bærum

På Østlandet har det i løpet av knappe to uker vært ti angivelige bortføringsforsøk.

Ifølge Bærum budstikka har fire av de angivelige forsøkene vært i Bærum. I Drammen er rapporterte om to bortføringsforsøk innenfor en kort tidsramme fredag 21. september.

I går skal en 15 år gammel jente ha opplevd at to menn i en varebil forsøkte å tvinge henne med seg i Nord-Odal. Politiet etterlyser en hvit varebil og to engelsktalende menn.

Den ene mannen hadde også lue. Bilen kjørte i retning av Stange i Hedmark. Men hendelsen fant sted på fylkesvei 24 ved Bruvoll, som er et knutepunkt med veier i fire ulike retninger. Dermed vet ikke politiet hvilken vei bilen fortsatte.

Ser etter fellesnevner

Politiet i Hedmark tror bortføringsforsøket kan ha sammenheng med de andre tilfellene.

– Vi kommer til å ta kontakt med de politidistriktene som har hatt slike hendelser i morgen for å se om det kan være en fellesnevner her, sier stasjonssjef Bjørn Berntsen i Kongsvinger til NRK.

To kvinner skal med en times mellomrom fredag 21. september ha blitt forsøkt dratt inn i to forskjellige biler på to ulike steder i Drammen.

LES OGSÅ: Jente (13) forsøkt dratt inn i bil


SISTE NYTT

Siste meldinger