Hopp til innhold

KrF vraker «superkontantstøtta»

TRONDHEIM (NRK): Kontantstøtta er KrFs hjertebarn, men at småbarnsfamilier skal få 15.000 kroner i måneden skattefritt ble for sterkt kost – selv for KrF-landsmøtet.

Hjemme med barn

KONTANTSTØTTENS DAG: I dag stemte KrF over hvordan hjertebarnet kontantstøtten skal se ut i framtida (Illustrasjonsfoto).

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det å innføre en intensiv kontantstøtte var opprinnelig et forslag fra programkomiteen som ledes av nestleder Dagrunn Eriksen. Men heller ikke hun vil stemme for forslaget.

Landsmøtet til KrF

STEMMER MOT EGET FORSLAG: Nestleder Dagrunn Eriksen og leder i programkomiteen har ikke tro på at forslaget om intensiv kontantstøtte vil få støtte på landsmøtet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Tilbakemeldingene på forslaget har vært ganske negative. Min magefølelse er at det ikke kommer til å gå gjennom. Et av argumentene mot har vært at det kan undergrave tilliten til kontantstøtten, sa Eriksen rett før avstemminga.

Også Dag Sele fra Telemark KrF advarte fra talerstolen mot intensiv kontantstøtte.

– Jeg er redd for å kjøre en hurtigversjon, tror det kan gjøre at kontantstøtten heller blir et ventealternativ enn et reelt alternativ.

I dag diskuterer KrF selveste familiepolitikken, noen av de viktigste forslagene er:

  • Innføre såkalt intensiv kontantstøtte: Muligheten til å velge dobbel kontantstøtte i et halvt år, i stedet for vanlig i ett år
  • Fleksibel kontantstøtte: Kombinere kontantstøtte med deltidsplass i barnehage
  • Skattlegging og økning av barnetrygden

Dagrunn Eriksen forklarer hva som var grunnen til at programkomiteen kom med forslaget om intensiv kontantstøtte:

– Programkomiteen foreslo dette for å se om det vil gjøre noe med kjønnsbalansen, for å se om dette ville passe bedre med familiemønsteret.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger