NRK Meny
Normal

– Hvis et kabinettsspørsmål kommer, er det regjeringen som har satt seg i den situasjonen

KrF-leder Knut Arild Hareide er forberedt på mulig regjeringskrise mandag.

Partilederne i KrF og Venstre er kalt inn til et toppmøte med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. Målet er å løse opp i budsjettfloken.

– Jeg vil ikke si at det er nye forhandlinger, sier Knut Arild Hareide om fredagens hemmelige møte for å forsøke å finne enighet mellom de borgerlige partiene.

KrF-leder Knut Arild Hareide ankom det hemmelige møtet om statsbudsjettet ved Statsministerens kontor i morges, mens Venstre-leder Trine Skei Grande gikk inn bakdøren for å unngå pressen.

– Erna Solberg ringte meg i går kveld og sa at hun ønsket en samtale, sa Hareide på vei inn i møtet.

Han avviser at møtet på SMK dreier seg om direkte forhandlinger.

– Jeg vil ikke si at det er nye forhandlinger, men Erna Solberg sa de hele tiden jobber med løsninger for å få til en enighet. De hadde nye ting de ville diskutere med oss, sa Hareide.

Forberedt på regjeringskrise mandag

Hva nytt Solberg vil diskutere med lederne i samarbeidspartiene KrF og Venstre, vites ikke, men Hareide var også på at KrF må forberede seg på et mulig kabinettsspørsmål og dermed regjeringskrise.

– Det kan være ett av de spørsmålene vi må forholde oss til på mandag. Det kan reelt sett bli en situasjon. Det er helt tydelig at hvis det spørsmålet kommer, er det regjeringen som har satt seg i den situasjonen, sa Hariede til den oppmøtte pressen.

Hareide la også til at det var en statsminister i godt humør som ringte ham opp torsdag kveld.

– Det var en statsminister med godt humør, som jobber med løsninger, og som avsluttet med å si: Nå må du gå å legge deg, Knut Arild, for å være uthvilt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger