NRK Meny
Normal

KrF krever krisemilliard til Sør- og Vestlandet

Kristelig Folkeparti vil ha en tiltakspakke på rundt 1,5 milliarder kroner for å få unge i arbeid og nødvendige byggeprosjekter på Sør- og Vestlandet.

Dagrun Eriksen

Kristelig Folkeparti vil ha en tiltakspakke på rundt 1,5 milliarder kroner til ungdom, Sør- og Vestlandet. – Vi vil ikke sitte rolig og se på at ledigheten blir varig høy. Det er vårt viktigste krav til revidert nasjonalbudsjett i år, sier fungerende partileder Dagrun Eriksen (bildet). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi vil ikke sitte rolig og se på at ledigheten blir varig høy. Det er vårt viktigste krav til revidert nasjonalbudsjett i år, sier fungerende partileder Dagrun Eriksen til Bergens Tidende.

Kravet blir presentert i en tale Eriksen holder for partiets landsstyre fredag formiddag. KrF vil betale for tiltakspakken med mer bruk av oljepenger.

Hun sier kommunesektoren har et enormt vedlikeholdsetterslep, beregnet til flere hundre milliarder kroner for bygninger, vei, vann og avløp. KS har anslått at prosjekter til fire milliarder kroner raskt kan iverksettes.

– Vi trenger tiltak som virker raskt og allerede i år, men som samtidig kan reverseres slik at vi ikke får en varig økning av de offentlige utgiftene. Vi vil sette av én milliard kroner til vedlikehold og oppgradering av bygninger og infrastruktur i kommuner på Sør- og Vestlandet., sier Eriksen.

KrF vil også gjennomføre et strakstiltak for å dempe veksten i arbeidsledighet.

– Vi vil ha tusen flere plasser til bedriftsintern opplæring. Bedrifter med store omstillings- eller strukturproblemer, kan få tilskudd til opplæring av egne ansatte. Det er et alternativ til permittering, sier Eriksen.

I tillegg tar KrF til orde for flere studieplasser for å omskolere ingeniører og andre som blir ledige, samt økte bevilgninger til investeringsstøtte gjennom Innovasjon Norge og Enova.

Endelig vil de øke lærlingtilskuddet, og ha tusen flere tiltaksplasser som øremerkes unge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger