Ny Sp-statsråd dras inn i partistøtteskandalen

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité krever nå også å få vite om landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) hadde kjennskap til den ulovlige partistøtten fra kraftselskaper.

Landbruksminister Lars Peder Brekk

Landbruksminister Lars Peder Brekk blir bedt om å offentliggjøre e-post-korrespondanse som har med partistøtten til Senterpartiet å gjøre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I et ekstraordinært møte torsdag krevde komiteen at Brekk offentliggjør e-post som har med saken gjøre, ifølge TV 2.

Tidligere har både Senterparti-leder Liv Signe Navarsete og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen forklart seg om partistøtten til kontrollkomiteen.

Vil avdekke hvem som har gjort hva

Senest tirsdag måtte de to forklare seg for Kontrollkomiteen i Stortinget. Partileder Navarsete la seg flat og påtok seg ansvaret for lobruddet.

Ifølge NTB sier kontrollkomiteens leder, Anders Anundsen (Frp), at denne saken i stor grad handler om å finne ut av hvem som visste hva.

Anundsen mener det derfor er nødvendig at også Landbruks- og matdepartementet går gjennom sin korrespondanse i saken, for å avdekke om også dette departementet var mer involvert i saken enn det som er kommet fram til nå.

I kjølvannet av pengegave-saken har det oppstått en debatt rundt partifinansieringsloven, som i dag ikke sier noe om straffereaksjoner for lovbrudd.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger