NRK Meny
Normal

Krever redegjørelse om situasjonen på alle sykehjemsavdelinger

Lederen av Helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre vil ha en redegjørelse om situasjonen på alle sykehjemsavdelinger.

I Oslo bystyre vil lederen av helse- og sosialkomiteen har en om situasjonen på alle sykehjemsavdelinger.

Vil ha en redegjørelse om situasjonen på alle sykehjemsavdelinger

Kravet fra Tone Tellevik Dahl kommer etter en reportasje i Dagsrevyen lørdag, som viste alvorlige mangler ved en avdeling ved Lilleborg sykehjem i Oslo (se reportasjen nederst i artikkelen).

Etter samhandlingsreformen måtte sykehjemmet ta imot pasienter som kom rett fra sykehus, men mange av pasientene fikk ikke den behandlingen de trengte fordi sykehjemmet manglet utstyr og hadde for lav bemanning.

40 hendelser

Etter ett år forteller ansatte og pasienter nå om en avdeling med for få folk, mangel på utstyr og flere alvorlige hendelser.

– De krever rett og slett mer oppfølging medisinsk sett enn det en vanlig sykehjemspasient gjør, sa sykepleier og tillitsvalgt ved Lilleborg, Marthe Kristin Nereng, til NRK lørdag.

Ved Lilleborg er det registrert 40 meldinger om hendelser, flere av dem alvorlige, ved samhandlingsavdelingen, det siste året. Til slutt måtte sykepleiere varsle Helsetilsynet.

Nå vil lederen ved Helse- og sosialkomiteen i Oslo ha en redegjørelse om situasjonen fra byråd for eldre Aud Kvalbein.

– Her er det altså 40 meldinger om at ting ikke er godt nok, og byråden har ikke løftet en finger før tilsynet kommer, sier Nereng.

Kvalbein sier til NRK at hun vil etterkomme ønsket om en redegjørelse om saken.

På kort varsel i fjor ble en sykehjemsavdeling på Lilleborg i Oslo gjort om til en enhet for pasienter som kom rett fra sykehus.

Sykehjem måtte ta seg av pasienter som kom rett fra sykehus. Sykepleier og tillitsvalgt ved Lilleborg Marthe Kristin Nereng sier sykehjemmet manglet utstyr til å ta i mot mange av pasientene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger