Høyre krever mer penger til korrupsjonsjegerne

Økokrim bør få mer penger til å etterforske korrupsjon i norske kommuner, mener Høyre og Frp.

Jan Tore Sanner

TILLITSBRUDD: Jan Tore Sanner (H) understreker at de fleste kommuneansatte er ærlige mennesker. Men de som stjeler fra fellesskapet må avsløres og straffes, mener han.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Dette er jo alvorlige tillitsbrudd begått av enkeltpersoner som beriker seg med skattebetalernes og fellesskapets midler, sier Høyres Jan Tore Sanner etter å ha sett NRKs reportasje om korrupsjon i norske kommuner.

– Dessverre er det en del råtne epler blant oss. Noen av disse jobber også i kommune-Norge. De utnytter skattebetalernes penger til egen fordel i stedenfor til fellesskapets fordel, er Ketil Solvik Olsens (Frp) reaksjon.

Økokrim mener problemet er mer utbredt enn mange liker å tro. Mørketallene er store. Nå vil Høyre og Frp at politiets korrupsjonsjegere skal få mer ressurser.

– Viktig å styrke Økokrim

Ketil Solvik-Olsen

Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener norske kommuner må skjerpe seg, og at Økokrim må styrkes.

Foto: Per Onsheim / NRK

– Vi må se på om Økokrims kompetanse og ressurser bør styrkes for å kunne bekjempe flere slike saker, sier Sanner i Høyre.

– Hvorfor er det viktig å styrke Økokrim?

– Økokrim har den sentrale kompetansen, og det er klart at dette kan være kompliserte oppgaver, så derfor tror jeg at det er særlig viktig å styrke Økokrims rolle, mener Sanner.

Solvik Olsen mener også at man må grave dypere i lommene for å gi Økokrim de ressursene organet trenger for å være sterkt nok til stede i kommunene.

Men han gir også et spark bak til kommunene, som han mener har vært for sløve.

– Vi må åpne øynene for at dette skjer i Norge også. Økokrim trenger mer ressurser slik at de har mer tid og kompetanse til å følge disse sakene. Kommune-Norge må i tillegg være mer oppmerksomme på disse forholdene når ting skjer, og ikke minst anmelde det, sier stortingsrepresentanten.

SISTE NYTT

Siste meldinger