Sier ja til det politiet sier nei til

Fengselsansatte krever å få det samme tilbudet om lønnsøkning, 40.000 kroner, som politiet sa nei til.

fengsel
Foto: colourbox.com / colourbox.com

De ansatte i fengsel har liknende arbeidstidsbestemmelser som politiet, og har i lang tid vært misfornøyde med å ikke få betalt for at de må bryte arbeidsmiljøloven.

Politiet sa nei til opptil 40.000 kroner i lønnsøkning som kompensasjon for for økt arbeidstid og unntak fra hviletidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven.

- Krevende jobb

Leder for KY Knut Are Svenkerud

Leder for Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Knut Are Svenkerud.

Foto: Knut-Erik Rønningen/ Kriminalomsorgen Oslo Fengsel

I Oslo fengsel forteller vaktleder Arve Martinsen at det har vært en svært krevende uke.

- Ildspåsettelse, selvbeskadigelse, slag mot betjent. Vi har måttet bruke mye tvangsmidler og makt. Det er klart at det er en påkjenning, sier Martinsen.

Tilbudet som Politiet har takket nei til ville Knut Are Svenkerud, som er leder for Kriminalomsorgens Yrkesforbund, sagt tusen takk til.

- Ubetinget ja

- Jeg hadde sagt ubetinget ja. Det er fordi vi i dag har null, og da er det klart et mye bedre tilbud enn det vi allerede har, sier Svenkerud.

- Men jeg synes det blir vanskelig å kommentere det faktum at politiet har sagt nei. Politiet har gjort sine vurderinger og det må de står for selv, sier Svenkerud.

- Det er klart vi ikke var dumme. Vi har sagt nei og har fått full støtte. Merk deg

Arne Johannessen

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

at LO, YS, Unio og Akademikerne sa nei, ikke Politiets Fellesforbund. Alle hovedsammenslutningene sa nei, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund som en forklaring på hvorfor de takket nei til 40.000 kroner.

Hviletimer avgjørende

Johannessen påpeker at det spesielt var antall hviletimer mellom jobbøkter som var avgjørende. Men de fengselsansatte ville takket ja, og krever nå å få akkurat det samme tilbudet fra justisminister Knut Storberget.

- Det skulle bare mangle, vi er jo under samme departementet. Det bør være en likhet, vi deler vel ikke inn i storebror og lillebror, en arving og en som er arveløs, sier Svenkerud.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger