– Dette er en bløff

OSLO TINGRETT (NRK): Mulla Krekars forsvarer gikk knallhardt ut mot to av de fornærmede i sin sluttprosedyre onsdag, og krevde full frifinnelse.

Mulla Krekar med Brynjar Meling og Arvid Sjødin

Mulla Krekar med sine forsvarere, Brynjar Meling og Arvid Sjødin.

Foto: Anders Brekke / NRK

Arvid Sjødin innledet sluttprosedyren til forsvar for Krekar, og gikk rett i strupen på de to kurderne som hevder de ble drapstruet på nettstedet Paltalk.

Sjødin mener de to har rottet seg sammen for å få Krekar dømt, og beskriver situasjonen som et spill for galleriet.

– Et mer regissert skuespill enn dette kan man neppe finne noe sted. Dette er en bløff, og da skal det håndteres deretter, sier Sjødin.

En av de fornærmede la mandag kveld ut en video der han beklaget å ha tent på seks sider av koranen. Han har ikke vært i retten de siste to dagene, og ifølge Sjødin har han trukket anklagene mot Krekar.

– Han har erkjent hvilke feil han har gjort, og trukket tilbake anklagene. Dette er heller ikke bevisført, og kan ikke avfeies ved at aktoratet mener noe annet, sier Sjødin.

Les: Krever fem års fengsel for Krekar
Les: Vil bruke Facebook-trusler som bevis

– Alt er et spill

Sjødin mener truslene ble fremprovosert og planlagt av de fornærmede.

– Dette er to blasfemikere som setter i gang en aksjon mot Krekar for å få ham til å uttale det de vet han vil uttale. Setter man seg på et piggtrådgjerde, kan man ikke klage etterpå, sier Sjødin.

Les: – Jeg kommer til å halshugge deg uansett hvor du måtte være
Les: – Det var et helvete for meg

De to fornærmede sendte opptak av Krekars uttalelser til en islamsk nettavis som er knyttet til Paltalk, samt flere norske aviser.

– Det er viktig å merke seg at han vet utmerket godt hva som skjer. Han lager en video av brenningen, og sier han veldig tilfeldig var inne på Paltalk, der Krekar plutselig dukker opp. Lyden fra talen ble tatt opp, og dette viser at det var vel forberedt og at målet var mulla Krekar, sier Sjødin.

Sjødin mener de to prøver å dekke over sannheten, og anklager dem for å «spytte på koranen» for å skape den uviljen de ønsket.

– Han prøver på en ynkelig måte å komme bort fra at det var han som offentliggjorde videoen. Alt dette er et spill. De to har gjort dette mot Krekar for å krenke ham, og krever hundretusenvis av kroner for en situasjon de har skapt selv, sier han.

Trusler mot norsk kurder

De to kurderne har blitt drapstruet flere ganger på nett.

Foto: Skjermdump fra Facebook

– Kan få konsekvenser for Norge

Sjødin brukte også tid på å beskrive Krekar som en religiøs lærd, og gjentok at han bare forkynte konsekvenser i henhold til shariaskriftene.

– Hvis Krekar fremstilles som farlig terrorist med en bombe i hver lomme, vil man velge en lettere måte å komme frem til dette på enn ellers. Men Krekar er en politiker og en universitetsmann, og fremstår ikke som en terrorist, sier han.

Les: – Krekar vil bare vise seg frem
Les: – Krekar er en «PC-jihadist»

Aktoratet ba i går om fem års fengsel for Krekar. Sjødin mener dette vil sende en rekke uheldige signaler som kan skape problemer for Norge.

– Aktoratet ønsker å sende det signalet ut i Europa og Midtøsten, at i Norge kan man straffefritt brenne koranen, den hellige boken. Og den som reagerer får fem års fengsel. De fornærmede kommer fra et område der slikt blir slått kraftig ned på, og dette hører ikke hjemme noe sted, sier Sjødin.

Les: – De som er årsaken til min død må betale prisen
Les: Foreleste om å drepe «frafallen»
Les: Krekar erkjenner ikke straffskyld

– En politisk sak

Medforsvarer Brynjar Meling påpeker at Krekar i de fleste tilfeller har blitt spurt direkte om konsekvensene av diverse handlinger, og svart om hypotetiske konsekvenser.

– Det er en vederkvegelse å komme i retten som Krekars advokat med en tiltalebeslutning, og ikke bare uttalelser om hva Krekar er og hva han skal ha gjort, sier Meling.

Meling mener det er trukket for mange slutninger om hvem Krekar er basert på gamle bilder, filmer og påstander fra motstandere.

Han avviser også at Krekar har forsøkt å hindre regjeringens arbeid ved hjelp av trusler.

– Kampen hans er for kurderne, og ordet er hans våpen. Dette er en politisk sak der skjegget betyr mer enn om det er egnet til å skape alvorlig frykt, sier Meling.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger