NRK Meny
Normal

Kreta: - Jeg ble truet med pistol

Kvinnen (27) som har forklart at hun ble bortført og voldtatt på Kreta, hevder en greker (35) truet med å skyte og dumpe henne i en innsjø.

Politistasjonen i Chania, Kreta

På politihuset i Chania på Kreta forklarte den norske kvinnen at hun hadde blitt bortført, holdt innesperret og voldtatt i 20 dager av seks menn og en rumensk kvinne.

Foto: NEA TV

Ifølge advokaten til mannen, én av seks grekere som er etterlyst i saken, kan rundt 50 vitner bekrefte at den norske kvinnen fikk bevege seg fritt både ute og inne uten tilsyn.

LES OGSÅ: - Overveldande bevis mot Kreta-valdtekter

- Rundt 50 vitner kan bekrefte at den norske kvinnen fikk bevege seg fritt uten tilsyn, både i huset, i landsbyen og andre steder på Kreta, sier forsvareren John Ntermanakis til den lokale nettavisen goodnet.gr.

– Det er riktig at jeg noen ganger var ute av huset, men jeg var aldri alene. Grekeren hadde alltid med seg pistol. Jeg var livredd, sier kvinnen til VG.

27-åringen hevder mannen (35) truet med at andre har blitt skutt og dumpet i en innsjø ved landsbyen, og at dette også kunne skje henne.

Innesperret og voldtatt

Det var lørdag 6. september at den 27 år gamle norske kvinnen fra Telemark kom i kontakt med politiet i Chania på den greske øya Kreta.

Da fortalte hun at hun hadde blitt bortført, holdt innesperret og voldtatt i 20 dager av seks menn og en rumensk kvinne. Lørdag skal hun ha funnet en nøkkel, og klarte å rømme fra voldtektsmarerittet.

LES OGSÅ: -Flytta inn til overgripar på Kreta

LES OGSÅ: Rumensk kvinne i retten for valdtektsmareritt på Kreta

Mannen som eier huset der kvinnen skal ha blitt holdt mot sin vilje og misbrukt seksuelt, er en navngitt 35 år gammel greker. Han skal være arbeidsgiveren og husverten til den norske kvinnen på Kreta.

– Ingen tegn på voldtekt

Etter å ha forklart at hun skal ha blitt truet på livet og voldtatt hver dag i 20 dager, ble den norske kvinnen undersøkt av en rettsmedisiner.

I den medisinske rapporten blir det konkludert med at det ikke ble funnet skader som tyder på at kvinnen har blitt voldtatt.

– Kvinnen har ikke nyere blåmerker på de delene av kroppen som er karakteristiske i voldtektssaker, sier lederen for det rettsmedisinske instituttet på Kreta, Anthony Papadomanolaki til den greske nettavisen.

Den greske rettslegen sier undersøkelser viser at kutt på kvinnens kropp tyder på at skadene var selvpåførte.

Kvinnen, som nå er i Norge, må tilbake til Kreta hvis etterforskningen skal fortsette. Kvinnens bistandsadvokat sier dette er noe de på sikt vil vurdere å gjøre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger