NRK Meny
Normal

Krekar i NRK-intervju: – Gleder meg til å flytte til Kyrksæterøra

– Jeg ser fram til å møte de gode menneskene der, sier mulla Krekar i et intervju med NRK. Hemne-ordføreren gleder seg ikke fullt så mye.

– Jeg ser fram til å møte de gode menneskene der, sier mulla Krekar i et intervju med NRK. Hemne-ordføreren gleder seg ikke fullt så mye.

GLEDER SEG: Mulla Krekar sier i et NRK-intervju at ser frem til å flytte til Kyrksæterøra i Hemne kommune.

Najmuddin Faraj Ahmad (58), eller mulla Krekar som han er kjent som, har gitt et lengre intervju til NRK. Dette er det første intervjuet med norsk presse på flere år.

Til NRK sier Krekar at han ser frem til å flytte til Kyrksæterøra i Hemne kommune:

– Ja, jeg gleder meg. Jeg ser frem til å møte de gode menneskene der.I likhet med andre nordmenn tror jeg de også er svært hyggelige, sier Krekar.

– Bryr meg ikke om rettssakene

– Men hvis du gleder deg til å komme dit, trenger du da å gå gjennom alle disse rettssakene for å slippe å dra dit?

– Jeg bryr meg ikke om rettssakene og det som angår mulla Krekar-saken, for dette er politikernes spill. Men jeg liker å møte nordmenn, uansett om det er der (Kyrksæterøra, journ.mrk.) eller i andre områder, svarer Krekar.

Politiet har gitt Krekar pålegg om å flytte til Kyrksæterøra fordi de mener han utgjør en fare for rikets sikkerhet. Saken ble klaget inn for Oslo tingrett, som opprettholder Oslo politidistrikts vedtak om å sende Krekar til Sør-Trøndelag.

Saken er anket til Borgating lagmannsrett, og som NRK kunne fortelle i går ønsker politiet å legge frem en hemmelig PST-rapport. Den skal ifølge politiet styrke bevisene mot mullaen ytterligere.

Ordføreren: Gleder seg ikke like mye

Ordfører i Hemne kommune, Ståle Vaag, kan bekrefte at innbyggerne på Kyrksæterøra er hyggelige.

Ståle Vaag

FORFERDET: Hemne-ordfører Ståle Vaag sier mange reagerer med avsky og forferdelse på Krekar-intervjuet.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Ja, vi er hyggelige mennesker. Vi er positive, og vi ønsker de fleste velkommen til vårt samfunn. Men denne saken er litt spesiell, siden vi er pålagt å ta imot en person er en trussel mot riket, sier Vaag til NRK.

– Uttalelsene han kommer med gjør gjør ikke akkurat saken enklere. Det er mange som reagerer med avsky og forferdelse. Intervjuet opprøer oss, på lik linje med resten av det norske folk. Jeg trodde han skulle ligge litt lavere i terrenget.

– Gleder du deg like mye som Krekar?

– Nei! Jeg hverken gleder eller gruer meg. Vi må ta ansvaret vårt. Vi må gjøre samfunnsoppdrag som vi er pålagt. Vi må prøve å gjøre det beste ut av dette, svarer Vaag.

Dei som fornærmar islam, fortener å døy, seier mulla Krekar i eit NRK-intervju. Mullaen støttar norske ungdommar som krigar for IS, og han seier han vil sende ei gåve til den som tek livet av ein av kurdarane han tidlegare er dømt for å ha truga.

VIDEO: Se intervjuet med Krekar her.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger