Hopp til innhold

Krekar blir anmeldt for nye drapstrusler

Kurderen Halmat Goran vil anmelde mulla Krekar til politiet enda en gang. Årsaken er at det er dukket opp et nytt lydopptak hvor Krekar angivelig oppfordrer til drap på Goran.

Krekar

Krekar skal ha drapstruet Halmat Goran i et nytt lydopptak. Nå blir han anmeldt på nytt.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Krekar risikerer allerede 15 års fengsel for drapstrusler mot Høyre-leder Erna Solberg.

Fra før er han også tiltalt for å true Halmat Goran.

Nye drapstrusler

Dagen etter at Krekar ble tiltalt, ble det lastet ned et nytt lydopptak fra et praterom på det amerikanske nettstedet Paltalk.

I opptaket blir Goran drapstruet av en mann med en stemme som skal være Krekars, skriver VG Nett.

– Han er vantro og drap på denne personen er lov. Denne personen fortjener å bli terrorisert, en kan stikke personen med en dolk i strupen eller skyte personen i hodet. Alt dette sverger jeg på i Guds kraft at jeg kommer til å forklare i rettssaken fordi alt dette er lov, sier stemmen.

– Nå dreper han meg

Krekar driver med nettundervisning under profilnavnet «Nkrekar» på Paltalk.
Goran ble skremt da han hørte truslene.

– Jeg tenkte at nå kommer han og knivstikker og dreper meg i senga, sier Goran.

Goran bor på hemmelig sted etter at han første gang ble drapstruet i fjor. Han sier at han nå skal levere enda en anmeldelse av Krekar.

Tiltalen hvor Krekar risikerer 15 års fengsel blir sendt fra statsadvokaten til rettsapparatet i høst. Krekars forsvarer Brynjar Meling forklarer at Krekar bare ønsker å gi uttrykk for det han mener er islamsk lov.

– Krekar er helt klar på at han aldri har truet noen. Han har bare lagt fram hva Koranen sier om enkeltspørsmål, sier Meling.

Tiltalt for trusler

I forrige uke tok statsadvokaten ut tiltale mot mulla Krekar for trusler mot Erna Solberg i fjor.

– Det er bra politiet tar trusler på alvor, sa Høyre-lederen til TV2.

Mulla Krekar truet Solberg under en pressekonferanse for et drøyt år siden.

Han sa at dersom han blir drept etter å blitt tvangssendt ut fra Norge, vil personen som står ansvarlig for utsendelsen også dø.

– Erna Solberg sier mulla Krekar skal ut av Norge og kastes i døden. Da må hun betale en høy pris. Hvem som tar livet av henne vet ikke jeg. Det kan være Ansar Al islam, Al-Qaida, barna mine eller slektninger. Men hun skal uansett betale prisen, sa Krekar.

Håper på fellende dom

Det var Fremskrittspartiets leder Siv Jensen som anmeldte Krekar etter uttalelsene mot Solberg.

– Jeg er veldig glad for at den anmeldelsen jeg leverte inn i fjor får konsekvenser. Nok en gang ser vi at det er rettsapparatet som iverksetter tiltak, noe regjeringen desverre ikke gjør, sier Jensen til NRK.

Hun sier hun valgte å anmelde forholdet fordi hun så det som en gylden anledning til å sette søkelyset på Krekar og hans gjerninger.

– Jeg håper Krekar får en straff så streng som over hodet mulig. La oss håpe at disse truslende ender med en fellende dom og fengsling, sier Jensen.AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger