Krekar-avgjørelse utsatt til mandag

Kjennelsen kommer først etter helgen, opplyser Oslo tingrett. Mulla Krekar må derfor vente til mandag før han får vite om han må til Kyrksæterøra eller ikke.

Mulla Krekar i Borgartings lokaler etter rettsmøte

UTSATT: Mulla Krekar må vente til mandag på rettens kjennelse. Må han flytte til Kyrksæterøra eller ikke?

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Grunnen er at kjennelsen ikke er klar ennå. Kjennelsen kommer først mandag morgen - rundt kl. 10.00, opplyser Oslo tingrett.

Retten skal ta stilling til politiets avgjørelse om å tvangsbosette mulla Krekar på Jarlen asylmottak i Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag.

Klaget til Oslo tingrett

Både politiet og PST vil flytte Krekar langt vekk fra hovedstaden fordi de mener at mullaen fortsatt er en farlig mann med stor innflytelse i ekstremistmiljøer.

Meling begjæret politiets vedtak opphevet og hevdet blant annet at tvangsflyttingen ville medføre frihetsberøvelse og krenkelse av Krekars privatliv. Forsvareren mener også at regjeringens nye instruks, som ligger til grunn for vedtaket, er ugyldig fordi den er myntet spesielt på Krekar.

Uansett utfall på tingrettens kjennelse, er det ventet at den tapende part vil anke til lagmannsretten.

Anundsen ønsket å overstyre politiet

Den aktuelle instruksen fra justisministeren pålegger politiet å gi utlendinger som er en trussel mot rikets sikkerhet, men som ikke kan sendes ut av landet, meldeplikt og et bestemt oppholdssted.

Anundsen har hele tiden hevdet at instruksen er generell og ikke laget spesielt for Krekar, men NRK har fått innsyn i dokumenter som avslører atpolitikerne opprinnelig ønsket å selv kunne bestemme hvem som skulle tvangsflyttes hvor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger