Kraftig snøvær fører til problemer på veiene

Kraftig snøvær fører til problemer på veiene på Sør- og Østlandet søndag morgen. Uværet skaper også problemer på en rekke fjelloverganger i Sør-Norge.

Riksvei 7 ved Dyranut

STENGT: Riksvei 7 over Hardangervidda ved Dyranut søndag formiddag.

Foto: Statens vegvesen

– Det snør og blåser på Østlandet i dag og dette fører til vanskelige kjøreforhold. Alt tilgjengelig mannskap er ute og gjør tiltak. Hold god avstand til bilen foran og senk hastigheten. Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Også på fjellovergangene i Sør-Norge skaper vind og snø utfordringer.

Laster Twitter-innhold

Flere fjelloverganger stengt

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av et sørskred. Fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal er også stengt.

På europavei 134 over Haukelifjell og riksvei 13 over Vikafjellet er det kolonnekjøring.

Riksvei 50 Hol-Aurland og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er åpen.

E16 over Filefjell er også åpen for trafikk.

Laster Twitter-innhold
E134 ved Midtlæger søndag morgen

Kraftig vind ved E134 ved Midtlæger søndag morgen.

Foto: Statens Vegvesen

Betydelig snøskredfare

Meteorologene meldte fredag om mye ventet snø i Sør-Norge lørdag og søndag, og har sendt ut farevarsel med gult nivå. Snøværet er ventet å avta fra klokken 19 søndag kveld.

Det er også sendt ut varsel om betydelig snøskredfare, blant annet på Hardangervidda, Haukeli, Filefjell og i Indre Sogn og Jotunheimen.

Laster Twitter-innhold

Venter mildvær

I Oslo er T-banen innstilt mellom Holmenkollen og Frognerseteren inntil videre på grunn av problemer med fremkommelighet. Det er satt inn minibusser mellom de to stasjonene.

Uværet er ifølge Meteorologisk institutt den siste del av vinteren før et mildt vårvær melder sin ankomst i Sør- og Østlandet.

– Fra onsdag begynner temperaturen å stige, og noen steder vil kvikksølvet på gradestokken krype helt opp mot 10 plussgrader. Da vil det føles vårlig og fint hvis sola skinner i tillegg, statsmeteorolog Kristin Seter.

SISTE NYTT

Siste meldinger