Kort, blomster og konfekt for millioner

STOROSENTERET OSLO (NRK) I år kjøper vi kjærlighetserklæringer for 255 millioner kroner til Valentinsdagen, anslår handelsstanden. Det går mest i kort, blomster og sjokolade.

Roser

Denne helgen blir det solgt mange røde roser.

Foto: Manjunath Kiran / Afp

Det er de unge som er ivrigst til å vise sine varme følelser når kalenderbladet viser 14. februar, mens bare 22 prosent av dem over 55 år sier de vil markere dagen. Det viser en undersøkelse Virke har gjennomført.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har kjøpt en liten parfyme, forteller Bendik Schei. NRK treffer han på Storosenteret i Oslo der han er og handler sammen med en kamerat.

Gaven skal gis til en person som er veldig hyggelig og grei, får vi vite.

– Det er en person som er veldig flink til å se alle, så jeg tenkte det junne være hyggelig å gi noe igjen, sier Bendik med et lurt smil.

Kort enquete om valentinsdagen på Storo senter.

Se video: Bendik Schei har kjøpt en liten parfyme i Valetinsgave.

De unge bruker mest penger

Jonathan Bergstrøm

Direktør for mote og fritid i Virke, Bror W. Stende.

Foto: NRK

Direktør for mote og fritid i Virke, Bror W. Stende sier handelsstanden har hengt seg på denne amerikanske tradisjonen for å få et mersalg.

– Handelsstanden finner jo sine muligheter til å øke salget og når de ser at dette brer om seg, benytter de anledningen til å minne folk om å kjøpe noe til sin kjære den dagen.

Folk kjøper kort, blomster, et kinobesøk, en flaske vin eller inviterer til et restaurantbesøk.

Stende forteller at handelsstanden har sett en økning i Valentin-salget de siste årene og at det gjerne er dem mellom 16 og 19 år som liker dagen. Av dem sier hele 55 prosent at de skal gjøre noe på Valentindagen og bruke cirka 300 kroner. Og dette tar de jo med seg videre når de blir eldre, så dette vil bare øke på, mener han.

Han tror de unge kanskje i større grad har blitt påvirket gjennom film og annet.

Dessuten er det jo i den alderen man virkelig er ung og forelsket. Og det er da man ønsker å gjøre noe for den andre, sier han med et smil.

Og selv om Stende er fullt klar over at kjærlighet ikke er noe man kan kjøpe, innrømmer han et det er hyggelig å få en liten oppmerksomhet.

  • Legg ut dine valentinbilder på Instagram! #nrkvalentin

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger