Kongsberg Gruppen med nye kontrakter verdt 7,6 milliarder kroner

Kongsberg Gruppen har inngått to nye kontrakter verdt 7,6 milliarder kroner. Den ene med amerikanske Lockheed Martin – en av verdens største våpenprodusenter.

F35 kampfly på Luke Air Force Base i Arizona.

Den ene kontrakten gjelder leveranse av deler til kampflyet Lockheed Martin F-35 Lightning II. Arkivfoto.

Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix

Kontrakten med den amerikanske våpengiganten gjelder leveranse av deler til over 500 kampfly av typen F-35 til en verdi av 2 milliarder kroner, opplyser det norske selskapet i en børsmelding.

– Denne kontrakten befester Kongsbergs sterke og langsiktige posisjon i F-35-programmet. Produksjonen for flyet vil løpe i mange år og sikrer kontinuerlig produksjon ved Kongsbergs fabrikk og baner vei for ytterligere fremtidige oppdrag, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace.

Deler til en verdi av 700 millioner kroner er allerede blitt produsert og levert til Lockheed Martin, opplyser selskapet.

Industrikonsernet har også inngått en annen avtale til en verdi av hele 5,6 milliarder kroner. Med hvem og hva det gjelder er ikke kjent. Selskapet vil foreløpig ikke kommentere kontrakten.

Vil ikke kommentere

Til NRK forteller kommunikasjonssjef i Kongsberg Gruppen, Ronny Lie, at de ikke kan avsløre flere detaljer om kontrakten på 5,6 milliarder kroner i påvente av en utvidet melding.

– Hvorfor kan dere ikke si hva det gjelder?

– Det kan vi ikke kommentere, sier Lie.

– Hvorfor hemmeligholdes det?

– Ingen kommentar. Vi venter på en utvidet melding.

– Når kommer den utvidede meldingen?

– Det kan vi foreløpig ikke si.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger