Kongelig besøk i Longyearbyen

Lukas Skjevik ønsket kronprinsesse Victoria av Sverige velkommen til Polarflokken barnehage i Longyearbyen på Svalbard. Den svenske tronarvingen er sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på offisielt besøk i byen i dag .

Kronprinsesse Victoria får blomster
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I barnehagen fikk de kongelige gjestene overvære barnehagens egen forestilling om nordlyset.

Polarflokken barnehage
Foto: Kristi Marie Skrede / NRK

Folkefest på torget

På torget i byen fikk tronarvingene delta på folkefest der blant annet thaidans stod på programmet. Gjestene har også besøkt Forskningsparken ved Universitetet på Svalbard der de har blitt orientert om det internasjonale frølageret og et prosjekt for et CO2-fritt Svalbard.

Folkefest i Longyearbyen
Foto: Kristi Marie Skrede / NRK

Fem dager på svensk forskningsskip

Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria har i de siste fem dagene oppholdt seg på en isbryter i farvannet omkring Svalbard sammen med danskenes kronprins Fredrik for å lære mer om klimaspørsmål.

Nett-tv: Tronarvingene på polartokt


I løpet av båtturen har de skandinaviske tronarvingene fått overvære testing av nytt forskningsutstyr som skal brukes til en mer langvarig ekspedisjon senere i sommer. De har også sett isbjørn på nært hold.

I går ankom de Ny-Ålesund, og i dag forlot den danske tronarvingen følget, mens de to andre tok turen til Longyearbyen der kronprinsesse Mette-Marit sluttet seg til selskapet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger