Kong Harald er sykmeldt

Kong Harald er sykmeldt ut uka på grunn av overbelastning og smerter i en fot, opplyser Slottet.

Kong Harald Nyttårstale 2017

Kong Harald er sykemeldt ut uka. Dette bildet er fra nyttårstalen 2017.

Foto: NRK

«Hans Majestet Kongen er sykmeldt ut uken på grunn av overbelastning og smerter i den ene foten. I den tiden Hans Majestet Kongen er syk vil Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen være regent i henhold til Grunnlovens § 41», skriver Slottet på sine hjemmesider onsdag ettermiddag.

NRK har vært i kontakt med konstituert kommunikasjonssjef ved Slottet, Ole Edvard Wold-Reitan, som ikke har noen kommentar utover det som står i pressemeldingen.

Etter planen skulle kongen og dronningen holde mottakelse på Slottet for mottakere av Kongens fortjenstmedalje på torsdag.

På fredag skulle kongen motta statsministeren i audiens og holde statsråd. Her skulle også kronprinsen være til stede, men nå vil han da gjøre det alene.

På lørdag var det planlagt at kong Harald skulle være til stede ved markeringen av Det Norske Samlagets 150-årsjubileum i Det Norske Teatret.

Kronprinsparet er nå på offisielt besøk i Estland. På denne reisen har de også vært i Litauen og Estland i anledning 100-årsjubileet for de tre landenes selvstendighetserklæringer. De reiser hjem på torsdag.

Innlagt på Rikshospitalet i november

Kongen fylte 81 år 21. februar i år.

I november ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon. Han ble da utskrevet noen dager senere.

Han ble operert for kreft i urinblæra i 2003, men kom seg raskt igjen, og i 1999 var han innlagt på Rikshospitalet for å operere bort en verkebyll på det ene kinnet. I 2005 fikk han transplantert nye hjerteklaffer.

SISTE NYTT

Siste meldinger