Konferansedeltager: – Skal ha honnør for at han våger å gå nye veier

Deltakere på kronprinsens SIKT-konferanse mener professor Trond Nordby tar feil når han sier de blir brukt av kronprins Haakon.

Kronprins Haakon deltar på en øvelse med slukking av helikopterbrann under SIKT-konferansen

ARRANGERER KONFERANSE: Kronprins Haakon og deltagerne på SIKT-konferansen var mandag kveld invitert av Sjøforsvaret til Haakonsvern for å delta på en øvelse med slukking av helikopterbrann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Er det én ting jeg er sikker på, er det at jeg ikke blir brukt til noe som helst. Men hvis Trond Nordby tillegger meg en slik vekt at han mener min deltagelse bygger opp kronprinsens posisjon, er jeg beæret over det, sier Ivar Vigdenes.

Ivar Vigdenes

STØTTER NYE INITIATIV: Ivar Vigdenes setter pris på at kronprins Haakon våger å gå nye veier og forsøke noe nytt.

Senterparti-politikeren og ordføreren i Stjørdal deltar på kronprinsens SIKT-konferanse for tredje gang.

– Jeg opplever en kronprins som er veldig tydelig på at han ikke går inn i det som har med politikken å gjøre. Men vi må tillate at personer prøver ut nye ting for å se om man kan tilføre rollen man er tildelt, nye dimensjoner i en ny tid. Kronprinsen skal ha honnør for det, sier Vigdenes.

Kronprins Haakon har fått kritikk for å blande seg i næringslivspolitikk når han samler 200 unge ledere til konferanse.

– Jeg lurer på om de unge lederne som deltar, reflekterer over at de blir brukt til å bygge opp kronprinsens posisjon, sa professor i statsvitenskap Trond Nordby mandag.

– Føler oss ikke utnyttet

Camilla Forberg

– GODT ARRANGEMENT: Camilla Forberg er en av de eldste unge lederne på SIKT-konferansen. Hun sier innholdet virker veldig lovende.

Foto: DNB

– Jeg er overhodet ikke enig i at vi blir utnyttet, programmet er fantastisk innholdsrikt fra ende til annen, sier Camilla Forberg, merkevaredirektør i DNB.

Hun mener initiativet er godt og unikt, uavhengig av arrangør.

– Jeg forventer å lære noe nytt om ledelse og ha diskusjoner om hvordan Norge skal bevege seg fremover, sier Forberg.

Også konsernregnskapssjef Aina Slettedal Eide i Kommunal Landspensjonskasse (KLP) er positiv.

– Jeg har ikke inntrykk av at noen her føler seg utnyttet.

Eide deltar på konferansen for første gang.

– Deltagerne er plukket ut på forskjellige måter. Noen er håndplukket, mens andre er valgt ut til å representere selskapene sine, sier Eide og legger ikke skjul på at det er stas å få være med.

19 deltagere har fått plass fordi selskapet deres har sponset arrangementet. Dette synes politisk kommentator Kjetil Alstadheim i Dagens Næringsliv er problematisk.

– Samtidig er det positivt at Kongehuset har vært mer åpne i år og lagt ut hvem som er sponsorer, og hvor mye de har betalt, sier Alstadheim.

Kronprins Haakon deltar på en øvelse første dag av SIKT-konferansen

BRANNØVELSE: Deltagerne på SIKT-konferansen startet første dag med å bli kjent gjennom gruppeaktiviteter i regi av Sjøforsvaret. Her skal kronprins Haakon delta på slukking av helikopterbrann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Unik arena

Sparebanken Vest bidrar med 600.000 kroner og er dermed den største sponsoren.

Konserndirektør Ragnhild Janbu Fresvik er blant konferansedeltagerne.

– Jeg opplever meg ikke brukt. At kronprinsen er initiativtaker, har ikke avgjørende betydning i verken positiv eller negativ forstand. Jeg er med for å få ny innsikt og treffe andre nysgjerrige sjeler i samme posisjon som meg. Vi unge ledere har ikke så mange arenaer å møtes på, sier Fresvik.

Også NRK har en representant på arrangementet.

SISTE NYTT

Siste meldinger