NRK Meny
Normal

Kommisjonærleder fikk sparken

Styreleder Gabriel Holgersen i Tippekommisjonærenes landsforening er blant kommisjonærene som har fått sparken av Norsk Tipping.

En av de sju tippekommisjonærene som fikk sparken av Norsk Tipping forrige uke er lederen av kommisjonærenes egen landsforening. Han mener han ikke har gjort noe galt - og han er en av kioskeierne som nå vil saksøke Norsk tiopping

NETT-TV: Mener han ikke har gjort noe galt

Holgersen er en av sju kommisjonærer som har fått sparken av Norsk Tipping for å ha organisert spilling for beløp som overskrider maksgrensen.

Kommisjonærene har innrømmet den ulovlige praksisen, men hevder Norsk Tipping har visst om overspillingen i årevis. Ifølge Holgersen har han aldri fått noe brev med beskjed om at kommisjonærkontrakten oppheves.

– Fredag ringte de til min sønn i butikken, og sa de hadde tatt ned terminalene. Jeg fikk en telefon klokka tolv, og så ble det stengt klokka tolv, sier han.

Begrunnelsen var brudd på kommisjonæravtalen. Noe mer fikk han ikke vite.

– Jeg opplever dette som brått og brutalt av Norsk Tipping. Når du blir tatt på den måten, har det ikke noe med norsk lov å gjøre. Man må få et forhåndsvarsel før man mister den, sier Holgersen.

Har pågått i ti år

Den ulovlige praksisen har pågått i ti år uten at Norsk Tipping har reagert, sier Holgersen.

– Det har vært spill som har vært forskuddsbetalt. Det var ikke snakk om noen returprovisjon. Jeg føler ikke jeg har gjort noe som er i strid med regelverket, annet enn å levere maksimalt av det jeg kan for å tjene penger, og det tjener da også spillselskapet penger på, sier han.

Holgersen mener han kun har jobbet for Norsk Tippings beste.

– De mener jeg har misligholdt lisensen, men jeg mener jeg ikke har det. Jeg har vært tro mot selskapet, og jeg har hele tiden forsøkt å få mest mulig omsetning for Norsk Tipping, sier han.

Vil saksøke Norsk Tipping

NRK møter Holgersen etter et møte med advokat Morten Furuholmen, der de har diskutert hva de skal gjøre.

– Vi kommer til å be om et umiddelbart møte, og håper fornuften seirer. Hvis de fastholder dette, vil vi forfølge dette rettslig, sier Furuholmen.

Dersom suspensjonen opprettholdes, vil de saksøke Norsk Tipping for å imøtegå begrunnelsen og fremgangsmåten.

– Det de har gjort er å etablere en lempeligere praksis overfor en liten del spillere. Det har vært akseptert av Norsk Tipping. Da kan de ikke etter ti år snu seg mot kommisjonærene og kaste dem på gata, sier Furuholmen.

Les også: Norsk Tipping massesuspenderer kommisjonærer

– Uverdig

Flere kommisjonærer har fått sparken som følge av samarbeidet. Holgersen sier han ikke vet hvor mange som har vært involvert, men mener Norsk Tipping visste om praksisen.

– Det vet jeg ikke, jeg kan bare svare for meg selv. Men at Norsk Tipping har visst om det lenge, det er jeg ikke i tvil om. De måler oss jo hele tiden. Men om vi har hatt veldig stor omsetning, så har jeg aldri fått noe negativt signal om det, sier han.

Holgersen anslår at han har hatt en gjennomsnittlig omsetning på åtte millioner kroner i året, og er skuffet over at Norsk Tipping har sagt opp kontrakten hans.

– Det er tungt, jeg synes det er en uverdig måte etter å ha gjort mitt beste for Norsk Tipping i 25 år. Jeg har vært lojal mot dem, og de har ikke tapt en krone på meg.

Les også: Norsk Tipping visste om regelbrudd – kalles hyklere

Avviser påstandene

Einar Busterud
Foto: NRK

Direktør Einar Busterud i Norsk Tipping mener regelbruddene er såpass grove at de ikke så noen grunn til å gi kommisjonærene en advarsel.

– Overtredelsene er så grove, gjennomførte og bevisste at vi mener det ikke er noen grunn til det, sier han.

Ifølge Busterud har det heller ikke vært noen grunn til å ta opp regelruddene tidligere.

– Det har vi ikke hatt noe grunnlag for. Det er politietterforskningen i kampfiksingssaken som dokumenterte hva som har skjedd, nemlig et samarbeid mellom kommisjonærer for å omgå våre regler, sier Busterud.

Han avviser påstandene fra kommisjonærene om at Norsk Tipping skal ha visst om overspillingen.

– Det er bare tullprat. Alle er ute etter gode unnskyldninger her, men dette vil jeg si er en dårlig en. Det er som å bli tatt i en trafikkontroll og si at det aldri har stått politi der før.

Les: Hevder Norsk Tipping godtar brudd på egne regler for å tjene penger

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger