Kollegene til to de døde er preget

Kolleger og ansatte ved arbeidsplassene til legen og piloten som mistet livet i helikopterstyrten ved Sollihøgda, er preget av ulykken.

– Avdelingen der anestesilege Anders Rostrup Nakstad jobbet er sterkt preget av denne svært alvorlige hendelsen, sier administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, Bjørn Erikstein.

38 år gamle Nakstad var en av de to som mistet livet da et ambulansehelikopter styrtet ved Sollihøgda tidligere i dag.

– Han har vært tilsluttet sykehuset i ca. sju år og var en erfaren lege. Han har vært med på mange helikopteroppdrag, sier Erikstein til NRK.

Han sier det er tungt for arbeidsplassen å miste en kollega, og at sykehuset nå følger opp de pårørende.

– Vi føler sterkt med de omkomnes nærmeste. Denne ulykken rammer familiene til to kolleger som har brukt sitt liv til å redde andre. Dette er et tap jeg knapt kan sette ord på, sier han.

Aktiv i seilflyklubb

Til Romerikes Blad sier leder av Gardermoen seilflyklubb, Petter Gustavsen, at Nakstad var en hyggelig og dyktig fyr, og en alle tiders familiemann.

Legen skal ha vært svært aktiv i seilflyklubb, som flyinstruktør og i styret.

– Han har vært en primus motor i mange herrens år. Jeg har bare gode ord å si om ham. Tankene mine går først og fremst til familien, sier Gustavsen til avisen.

I en artikkel i Tidsskriftet for norsk legeforening fra 2001 forteller Nakstad at han hadde 1000 turer bak seg allerede som 17-åring, og en uoffisiell norgesrekord i antall timer i luften.

– Jeg vurderte lenge å søke flyskolen, men fant ut at medisinen var en mer meningsfull bruk av egne ressurser. Jeg er fornøyd med valget, i hvert fall så lenge jeg får en del fritid jeg kan bruke på flyging, sa han til tidsskriftet. Nakstad var fra Skedsmo, men bosatt i Oslo. Han etterlater seg to barn og en kone.

Erfaren pilot

Pilot Bjørn Nergård

Pilot Bjørn Nergård er en av de to som omkom da et ambulansehelikopter styrtet ved Sollihøgda.

Foto: Terje Heiestad / Norsk Luftambulanse / NTB scanpix

Den andre som mistet livet i ulykken var den 52 år gamle Bjørn Nergård fra Ski. Han beskrives som en meget erfaren pilot. Ifølge Norsk Luftambulanse har teamet fløyet veldig mange timer og har solid utdanning.

I et intervju med Østlandets Blad i 2008 fortale Nergård om hvordan det er å jobbe som pilot i Norsk Luftambulanse. Ifølge avisen begynte Nergård som ambulanseflyger etter ti år i 720-skvadronen på Rygge i 1991.

Som flygesjef hadde han det operative ansvaret for flyselskapet overfor luftfartsmyndigheten og var sjefen til flygere ansatt i Norsk Luftambulanse.

Tung dag for Luftambulansen

Ulykken preget også ansatte og ledelse ved Luftambulansens hovedkontor i Drøbak da de kort tid etter ulykken orientere pressen. Utenfor ble det flagget på halv stang, rett ved siden av helikopteret i full størrelse som står utstilt.

– Dette setter dype spor. Når du jobber på en base en uke av gangen og har gjort det i årevis, får du et godt forhold til de andre, ikke bare som kollega, men som venn. Vi kjenner mange av de pårørende, og å vite hvordan de har det nå, det er tungt for oss, sa administrerende direktør Syver Leivestad i Norsk Luftambulanse til NTB tidligere i dag.

Solberg: Utrolig trist

Statsminister Erna Solberg uttrykte også sin medfølelse da hun ble spurt om ulykken tirsdag ettermiddag.

– Dette er selvfølgelig utrolig trist. Det er veldig trist å oppleve at de som er ute for å hjelpe oss andre i en nødssituasjon, selv blir utsatt for en ulykke.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger