NRK Meny
Normal

Advokat: – Det er ulovlig å ikke melde fra om seksuell trakassering på jobb

#MeToo-kampanjen har avdekket flere tilfeller hvor ansatte ikke har meldt fra om at kollegaer er blitt seksuelt trakassert på jobb, til tross for at de har visst om det.

Seksuell trakassering på jobb

HØYE TALL: 123 000 norske arbeidstakere melder fra om at de opplever seksuell trakassering på jobb én eller flere ganger i måneden, ifølge Statens arbeidsmiljøinstitutt.

Foto: andriano.cz / NTB scanpix

– Ser du som kollega at en medarbeider blir trakassert på jobb er du ansvarlig for å melde fra. Dette er bestemt i arbeidsmiljøloven, sier Harald Pedersen, advokat i Arbeidsrettsadvokatene.

De siste ukene har det blitt delt flere historier om seksuell trakassering på jobb, i kjølvannet av #MeToo-kampanjen.

I flere av tilfellene har ansatte på arbeidsplassen kjent til at kollegaer er blitt seksuelt trakassert – uten å melde fra.

I Sverige har blant annet TV-profilen Lulu Carter fortalt Expressen at flere medarbeidere visste om omtalte Matrin Timells trakasserende oppførsel.

Skuespiller Matt Damon uttalte også i dag at han lenge visste at filmprodusent Harvey Weinstein trakasserte hans kollega Gwyneth Paltrow.

FILE PHOTO: Harvey Weinstein arrives at the 89th Academy Awards in Hollywood

ANKLAGET: Den amerikanske filmguruen Harvey Weinstein ble for noen uker siden anklaget for både seksuell trakassering og overgrep mot flere kvinner. Dette utløste emneknaggkampanjen #MeToo.

Foto: Mike Blake / Reuters

– Melder man ikke fra, kan dette i verste fall danne normer som sier det er akseptabel oppførsel, noe som vil skape en ukultur på arbeidsplassen, sier seniorrådgiver i Arbeistilsynet Gunn Robstad Andersen.

Robstad har psykososialt og organisatorisk arbeidsmiljø som spesialfelt.

– Arbeidsgiver blir heller ikke bevisst på at seksuell trakassering er et problem, og man får da ikke belyst det, noe som kan hindre at nye rutiner og tiltak iverksettes, sier hun.

– Iboende i mennesket å ikke blande seg inn

Tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) oppgir at 123 000 yrkesaktive blir utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet på jobb én eller flere ganger i måneden.

Tove Aabakken er HMS-ansvarlig i NRK og har jobbet med arbeidsmiljø i ulike bedrifter siden 1994.

Tove Aabakken

MELD FRA: HMS-ansvarlig Tone Aabakken sier man må melde fra hvis du ser kollegaer trakassere andre, selv om dette også er en god venn av deg.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Kollegaer er lovpålagt til å si ifra, men det er ikke dermed sagt at det er enkelt, sier Aabakken.

Hun påpeker at man fort kan havne i et tolkningsspørsmål, der man kan ha vanskelig å skille mellom vennligsinnet oppmerksomhet og hvor grensen faktisk krysses.

– Plutselig er det tre mennesker i situasjonen: den som trakasserer, den som trakasseres og den som observerer. Alle tolker grenser ulikt, og det kan gjøre det vanskelig for den som ser på, sier Aabakken.

Gunn Robstad Andersen

VIL IKKE BLANDE SEG: Seniorrådgiver i Arbeidstilsynet Gunn Robstad Andersen, mener man kan være redd for å melde fra fordi man er redd for å ta feil.

Foto: Arbeidstilsynet

Robstad mener det også kan foreligge en frykt for å misforstå situasjoner.

– Det kan være iboende i mennesket å ikke ville blande seg inn. Det kan være frykt for å gjøre en situasjon større enn den er, kanskje er det en flørt man ikke har fått med seg eller så er man redd for å blande seg fordi man ikke ser hele bildet, sier hun.

Begge er tydelige på at hvis man ser det er en situasjon, så må man melde fra.

Vanskelig å tolke i loven

Men det er ikke bare for enkeltpersoner begrepet «seksuell trakassering» er vanskelig å definere.

Advokat Harald Pedersen påpeker at begrepet også i loven kan være vanskelig å tolke.

Harald Pedersen

LOVPÅLAGT: Advokat Harald Pedersen poengterer at det er ulovlig å ikke melde fra om seksuell trakassering på jobb, men at det kan være et vanskelig definisjonsspørsmål for både jussen og privatpersoner.

Foto: Arbeidsrettsadvokatene

– I forarbeidene til likestillingsloven behandles begrepet grundig, og listen leggs relativt lavt for hva som defineres som seksuell trakassering. Likevel er min erfaring gjennom noen få dommer på området, at listen er høyere enn dette før noe kan karakteriseres som seksuell trakassering, sier Pedersen.

– Dette tror jeg blant annet skyldes at skadepotensialet for personlivet og arbeidslivet til den som anklages er veldig stort, fortsetter han.

Men Pedersen mener det likevel er viktig å diskutere hvor grensen skal gå.

– Det er dette som er komplisert når voksne mennesker jobber sammen. Det er rom for et sosialt miljø og for å ha litt glimt i øyet. Mange finner også sin livs parter på jobb. Seksuell oppmerksomhet kan variere fra en «uskyldig» spøk med undertoner til grovere handlinger. Spørsmålet er når disse «uskyldige» handlingene blir uønsket oppmerksomhet, sier han.

Dette gjør du

Ser du en kollega blir trakassert på jobb, eller synes du det er en gråsone, er dette det du skal gjøre:

  • Snakk med kollegaen din du tror blir utsatt for seksuell trakassering for å få mistankene bekreftet eller avkreftet
  • Som kollega kan man også si ifra til kollegaen som trakasserer, men dette er ikke pålagt av loven
  • Bistå kollegaen din for å forsikre deg om at det blir meldt til arbeidsgiver eller verneombud
  • Skulle ikke kollegaen din tørre å melde fra selv, er du pålagt av lov til å melde fra til arbeidsgiver, verneombud eller tillitsvalgte, selv om dette kan være ubehagelig
  • Enhver arbeidsplass skal ha en rutine for rapportering av seksuell trakassering. Rutinen skal være gjort kjent for alle og gi informasjon om hvordan man skal melde fra om arbeidsmiljøproblem og hvem man skal henvende seg til. Om du ikke kjenner til en slik rutine, så spør om det
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger