Kolberg vil flå de nyrike

Martin Kolberg vil ta de nyrike som blander seg inn i den politiske debatten.

Martin Kolberg
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det begynte med Stein Erik Hagen som i januar gikk i strupen på statsministeren og kalte Jens Stoltenberg svak.

Deretter kom klesmillionær Ola Mæle på banen. Han har stilt seg i spissen for en innsamlingsaksjon for å kaste de rødgrønne og fra bursdagsfeiring i St. Tropez refset han regjeringen.

- Vulgær overklasse

Det får Martin Kolberg til å se rødt.

- Vi står ved et tidsskille hvor det finnes det jeg vil karakterisere som en vulgær overklasse som mener at pengemakt er en demokratisk legitim makt, og det er helt uakseptabelt. Det er helt nødvendig at vi tar dem skikkelig, sier Kolberg til NRK.

Kolberg er lei av at rikinger blander seg inn i den politiske debatten. Han ønsker nå å ta et oppgjør med det han kaller den nye overklassen. Han mener måten de rike kaster seg inn i debatten på er vulgær.

- Betaler 200 kroner i skatt

Ola Mæle

Ola Mæle.

Foto: Scanpix

- Det å ha et barn på skolen i Norge, det koster rundt regnet en million kroner. Det skal betales. Ola Mæle betaler 200 kroner i skatt til det norske samfunn, og sitter nede i Frankrike i et stort selskap som visstnok koster 10 millioner og hoverer. Det er det grunn til å reagere på, og det er derfor jeg har kalt det for en vulgær overklasse, sier Kolberg.

Denne overklassen støtter Høyre og Frp åpent, mener Kolberg. Nå ønsker han seg en beklagelse fra de to høyrepartiene, men først vil han flå de nyrike.

- Flå dem så godt vi kan er jo et veldig spisst uttrykk, men det er sagt på bakgrunn av det jeg nå har redegjort for, sier Kolberg.

Ola Mæle er i utlandet og kunne ikke stille til intervju.

-Jeg ønsker ikke å delta i denne formen for skittkasting. Jeg tror ikke Arbeiderpartiet vinner ikke valget på den måten, skriver Mæle i en tekstmelding.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger