Røa Unified trakk det lengste strået da vennskapskampen mot kronprinsparets Team Norway måtte avgjøres på Golden Goal.

VIDEO: Kronprins Haakon hadde med seg kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, Jan Åge Fjørtoft, Mads Møller Dæhli og Kjetil André Aamodt, men måtte likevel se seg slått av Røa Unified.

Det er langt fra Maracanã i Rio de Janeiro til grusbanen på Skaugum, men det var ingenting å utsette på fotballgleden da kronprinsparet inviterte Røa Unified til vennskapskamp på «Skaugum Stadium» mandag.

Jan Åge Fjørtoft og Kjetil André Aamodt i aksjon.

Jan Åge Fjørtoft

Jan Åge Fjørtoft pådro seg gult kort etter et sammenstøt med Røas nummer 10, Hans-Henrik Karlsen.

Jan Åge Fjørtoft med kronprinsfamilien

Jan Åge Fjørtoft, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra etter kampen.

Røa Unified kaller seg gjerne Norges morsomste fotballag, og laget med utviklingshemmede fra Oslo-regionen har holdt det gående i nesten 20 år.

I dag sto selveste kronprinsparet på motsatt banehalvdel. De hadde forsterket laget med Jan Åge Fjørtoft, Mads Møller Dæhli og Kjetil André Aamodt.

Kommentator var ingen ringere enn Arne Scheie.

– Dette er jo mennesker som er over gjennomsnittet glad i oppmerksomhet og kjendiser, så de gleder seg. Men de ble nesten litt målløse med en gang, sa trener Kathrine Godager før kampen.

Tidlig ledelse

Røa tok en tidlig ledelse etter tre minutter, men Kjetil André Aamodt utliknet like etterpå.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Røas Pål Berntsen la på til 2-1 og 3-1. Like før pause reduserte Mads Møller Dæhli med et frekt hælspark, men Røa kunne likevel gå til pause med en knapp ledelse.

I andre omgang satte prinsesse Ingrid Alexandra inn utlikningen for Norge, mens Mads Møller Dæhli var frampå og sendte kongelaget opp i ledelsen like etter.

Røa lot seg imidlertid ikke skremme, og utliknet til 4-4 ved halvspilt andreomgang.

Avgjorde på straffe

Det var tilløp til dramatikk mot slutten da Jan Åge Fjørtoft pådro seg kampens første og eneste gule kort.

Røas kraftspiss Hans-Henrik Karlsen satte den påfølgende straffen sikkert i mål, og feiret med på ekte VM-vis med drakta over hodet.

Prinsesse Ingrid Alexandra sørget for nok et utlikning på tampen, og dermed sto det 5-5. I god sportsånd ble lagene enige om å avgjøre kampen på Golden Goal, også kjent som «første målet vinner».

Avgjørelsen kom da selveste kronprinsen laget straffespark. Jørgen Postmyr holdt hodet kaldt, og avgjorde dermed kampen i Røa Unifieds favør.

Firemålsscorer ble banens beste

Pål Berntsen scoret hele fire mål, og ble kåret til banens beste.

– Kongefamilien er veldig søte og kjekke damer og menn. De var veldig gode, og så var de veldig snille og hyggelige, sa Berntsen etter kampen.

Han fikk også fortjent skryt av Jan Åge Fjørtoft under premieutdelingen.

– Fire mål på en kamp er det vel bare Zlatan Ibrahimovic som har klart, mot England, begynte Fjørtoft.

– Ja, det er vel noen flere, men det er en fantastisk prestasjon, svarte Scheie.

– Vant fortjent

Etter kampen tok Fjørtoft på seg litt av skylda for lurvete forsvarsspill, men skrøt av innsatsen til Røa.

– De vant helt fortjent, sa Fjørtoft.

Kronprinsparet, som stilte med nummer 9 og 10 på draktene, tok tapet med et smil.

– Vi har trent knallhardt, men kjenner at vi har mye å gå på, sier kronprins Haakon.

Hensikten med vennskapskampen var å sette søkelyset på en del av fotballfamilien som ikke får den oppmerksomheten den fortjener, og på idretten som integreringsarena, forteller kronprinsesse Mette-Marit.

– Det har vært utrolig koselig å sette fokus på denne fotballgjengen mens alle følger med på VM i Brasil. Det har vært en kjempefin opplevelse, sier hun.