Klomsæt får forelegg på 20.000 kroner

Politiet har gitt Sigurd Klomsæt et forelegg på 20.000 kroner for lekkasjer til pressen da han var bistandsadvokat i 22. juli-saken.

Advokat Sigurd Klomsæt

Sigurd Klomsæt er fra før fratatt advokatbevillingen.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Fra før er Klomsæt fratatt advokatbevillingen på grunn av saken.

– Jeg hadde tillit til at dette skulle fremkomme på en ordentlig måte. Det har ikke skjedd, sier Klomsæt til NRK.

– Som forventet

Lekkasjen gjaldt blant annet et bilde som ble tatt av Anders Behring Breivik ved pågripelsen og som ble publisert i mediene 3. februar 2012.

Saken har vært etterforsket av Asker og Bærum politidistrikt, som mener Klomsæt har gjort seg skyldig i grov uforstand i forbindelse med lekkasjen.

– Det er som forventet. Oslo politi har anmeldt saken, Asker og Bærum har etterforsket. Her er det tette bånd, sier Klomsæt til NRK.

I august ga Advokatbevillingsnemnda Klomsæt beskjed om at han var fratatt sin bevilling med umiddelbar virkning for å ha lekket bilder og saksmaterialer fra etterforskningen av Anders Behring Breivik til mediene.

Vil gå rettens vei

Advokaten selv har hele tiden nektet for å ha noe med lekkasjene å gjøre og klaget derfor nemndas beslutning inn for retten.

– Jeg forholder meg til fakta. Jeg ser frem til å i full offentlighet redegjøre hva som er funnet sted og fremføre bevis og dokumentasjoner som politiet ikke har brydd seg med, sier han.

– Hva er det politiet ikke har brydd seg med?

– Faktum og dokumentasjon.

– Er det flere instanser som er ute etter å ta deg, eller gi deg skylda for det som er skjedd, mener du?

– Jeg registrer at mange har en mening om meg.

– Tar du ingen selvkritikk her?

– Jeg skulle ha vært mer offensiv da disse anklagene kom i sin tid. Da hadde jeg nok kanskje vært spart for mye, sier Klomsæt.

– Kommer du til å gå rettens vei med dette?

– Ja, det tvinges jeg til, og det ser jeg fram til.

Klomsæts advokat John Christian Elden mener det er sterk tvil om hvorvidt Klomsæt vil miste bevillingen når søksmålet blir behandlet i retten.

SISTE NYTT

Siste meldinger