Klimakamp også i kommunene

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener at klimapolitkk hører også hjemme i en kommunevalgkamp.

Jonas Gahr Støre vil ha klimadebatt i kommunene.
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Utenriksminister Jonas Gahr Støre gikk på Arbeiderpartiets landsmøte i rette med dem som hevder at klimapolitikk ikke hører hjemme i en kommunevalgkamp.

- Vi kan ikke hindre at havet stiger over Bryggen i Bergen uten en ambisiøs klimapolitikk, og Bergen, eller andre kommuner, må bidra på sin måte med tiltak som er i pakt med en ambisiøs klimapolitikk, sa han.

- Vi står foran en annen hverdag, sier utenriksministeren. - Vi må gjennomføre klimapolitiske tiltak internasjonalt og nasjonalt, og da kommer vi heller bort fra at klimapolitikk også hører hjemme i en lokalvalgkamp.


"Når vi møter FrP til valgkamp i Bergen kan vi jo høre med dem, de somstemte mot Kyoto-avtalen og som bare nølende ser at mennesker har noe med klimaendringene å gjøre, hvordan skal vi hindre at havet stiger?

Går det an å si at klimaspørsmål ikke har noe i en lokalvalgkamp å gjøre?"
Utenriksministeren sier at "vi må få til kutt her hjemme, men vi må også stille opp der ute, med teknologi og økonomisk støtte i fattige land. Gro`s rapport for 20 år siden handlet ikke bare om miljø. Den handlet også om utvikling. De to kan ikke skilles."

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger