Kledde av seg for strippesaken

STORTORGET (NRK.NO) Her går danseren Hege Grostad i spagaten midt i Oslo sentrum for å bevise at stripping er kunst. Kvinnegruppa Ottar mener kunstformen må forbys.

Ottar tok fredag kveld initiativ til en strippefri hovedstad ved å demonstrere utenfor fem av Oslos syv strippeklubber.

Med slagord som «Her kommer vi mot strippeklubbene!» samlet gruppen på om lag 50 demonstranter seg på den ene siden av Stortorget. Få meter unna svingte Hege Grostad seg i en medbragt strippestang.

– Kroppskunst

I motsetning til Ottar-kvinnene definerer hun stripping som en idrett.

– Stripping er kroppskunst. Hvis Ottar kjemper kvinners sak må de også kjempe for deres rett til å utrykke seg. Stripping er sett på som kunst i norsk lov, sier Grostad til NRK.no.

Tidligere fredag understreket hun overfor NRK at strippestuntet er ment som en fredelig demonstrasjon til støtte for stripping, og ikke en protest mot Ottar.

Underskriftskampanje

Marielle Leraand, leder i Kvinnegruppa Ottar i Oslo, ser på Grostads strippestunt som et bevis på at noe må gjøres.

– Vi vil at politikerne i Oslo skal forby stripping. Vi har samlet inn 300 underskrifter, og målet vårt er å få saken opp i bystyret. Et forbud mot stripping er en viktig del av arbeidet med å kneble sexindustrien, sier Leraand til NRK.

Ottarkvinnene feirer 20 år som organisasjon i år, og strippedemonstrasjonen fredag er en del av gruppens markering mot pornoindustrien.

– At stripperne møter opp på Stortorget viser hvor store ressurser miljøet har. På kort tid arrangerte de en motdemonstrasjon. For oss er dette et bevis på at de ser på oss som en trussel, sier hun.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger