Hopp til innhold

Slår sammen Tele2 og NetCom i Norge

NetComs morselskap TeliaSonera kjøper Tele2 Norge for 5,1 milliarder svenske kroner. Det sammenslåtte selskapet planlegger at 98 prosent av mobilabonnentene skal få 4G-dekning i løpet av 2,5 år.

Tele2-logo utenfor selskapets kontor i St. Petersburg

Tele2 Norge er kjøpt opp av TeliaSonera som også eier NetCom.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

Tele2 får en gevinst på rundt 2 milliarder svenske kroner, skriver TDN Finans.

– Sammenslåingen vil føre til et mer jevnbyrdig styrkeforhold mellom aktørene i mobilbransjen og følgelig forbedre konkurransen. Størrelse er viktig for å utfordre markedsleder på like vilkår, sier administrerende direktør Arild Hustad for Tele2s norske virksomheter i en kommentar.

I meldingen fra TeliaSonera garanteres det at det blir 4G-dekning til 98 prosent av befolkningen innen utgangen av 2016.

LES OGSÅ: Billigere å bruke mobilen i Europa

Lover mer konkurranse

August Baumann

August Baumann, adm.dir. i NetCom.

Foto: NetCom

– Størrelse er viktig i mobilmarkedet. Et sterkere og mer konkurransedyktig NetCom er bra for norske bedrifter og forbrukere, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom.

Ifølge Baumann vil flere kunder gjøre at selskapet kan øke sine investeringer og konkurrere på like vilkår med markedslederen Telenor, som fortsatt dominerer med en markedsandel på over 50 prosent.

– Så godt som alle i Norge vil få høyhastighets mobilt internett i 2016 og det vil bidra til verdiskapning og vekst, ikke minst i distrikts-Norge, sier Baumann.

1,2 mill kunder

Etter snart 20 år, har Tele2 Norge bygget opp et eget nett som dekker over 75 prosent av den norske befolkningen. Selskapet har 1,2 millioner kunder. – Det er en utvikling vi er stolte av, sier administrerende direktør for Tele2s norske virksomheter Arild Hustad.

Han sier oppkjøpet endrer konkurransesituasjonen i det norske markedet for telekommunikasjon til fordel for forbrukerne.

– NetCom vil, med tilførsel av Tele2s merkevarer, organisasjon og kundebase, kunne by Telenor på vesentlig sterkere konkurranse enn hittil, sier Hustad i en pressemelding.

Må godkjennes

Han mener at sammenslåingen vil føre til et mer jevnbyrdig styrkeforhold mellom aktørene i mobilbransjen og følgelig forbedre konkurransen.

– Det er bra for våre kunder, og det er bra for norske mobilkunder og næringslivet. Størrelse er viktig for å utfordre markedsleder på like vilkår. En umiddelbar fordel blir raskere utbygging av 4G i hele landet, som igjen vil stimulere til økt verdiskaping og vekst for det norske samfunnet, sier Hustad.

Oppkjøpet forutsetter godkjenning av norske konkurransemyndigheter. Det forventes en avklaring senest innen første kvartal 2015.

AKTUELT NÅ