Hopp til innhold

Kjøper Get for nesten 14 mrd.

Det danske selskapet TDC har kjøpt Get for 13,85 milliarder kroner, og blir Skandinavias største kabel-tv-selskap

Gunnar Evensen

Konsernsjef i Get, Geir Evensen, får oppgaven med å lede samkjøringen av Get og den norske virksomheten til TDC.

Foto: Get

TDC overtar 500.000 norske kabelkunder, og får totalt 1,7 millioner kunder i Danmark og Norge, melder selskapet i en pressemelding.

– Kjøpet av Get er TDCs største og viktigste investering på mange år. Vi har ventet på denne muligheten og ser dette som en naturlig og tidsriktig utvidelse av vår virksomhet som sikrer TDC Gruppen posisjonen som en ledende skandinavisk leverandør av TV, underholdning og høyhastighets bredbånd via kabel, sier konsernsjef Carsten Dilling.

Han anser oppkjøpet som et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde de allerede kjenner godt.

Må godkjennes

Oppkjøpet må først godkjennes av norske konkurransemyndigheter – noe som er ventet å skje i løpet av 4. kvartal i år.

I en pressemelding fra Get skriver de at salget skjer etter en lengre prosess, der dagens eiere i Get – Quadrangle Capital Partners II og Goldman Sachs Capital Partners – har vurdert både en børsnotering og salg til industrielle kjøpere.

– Jeg gleder meg utrolig til å få TDC på laget. Dette er en veldig god nyhet for Gets kunder og ansatte. Den nye virksomheten vil styrke konkurransen i det norske markedet til glede for norske forbrukere og bedrifter, sier konsernsjef Gunnar Evensen.