Kjent advokat tatt 11 ganger med GHB og narkotika

Advokaten ble pågrepet for å ha ropt, skreket og slått rundt seg med en dildo på en nudistbadeplass i Oslo. Han ble tatt gjentatte ganger med narkotika før advokatbevillingen ble midlertidig inndratt.

Video Politiet advarer russen mot GHB

GHB: (Arkivbilde) Stoffet kalles ofte «flytende ecstasy» og drikkes, selv om det finnes som kapsler og pulver. GHB doseres vanligvis i bruskork og drikkes, men det er liten forskjell mellom en dose som gir rus og en overdose, i følge Oslo universitetssykehus.

Foto: Nyhetsspiller

I løpet av ni måneder i 2017 ble han pågrepet gjentatte ganger med det flytende, narkotiske stoffet GHB, i tillegg til mindre mengder MDMA, amfetamin og metamfetamin.

Totalt er det snakk om 1,66 liter GHB fordelt på 11 beslag. Han er nå tiltalt for oppbevaring og bruk av narkotika, og må møte i Oslo tingrett denne måneden.

– Han kommer til å erkjenne straffskyld, sier hans forsvarer, Vegard Aaløkken.

Advokaten ble midlertidig suspendert i november 2017. Innen den tid ble det tatt beslag i narkotika på ham minst syv ganger. I tillegg skal han ha rasert et hotellrom og forstyrret andre på offentlig sted.

Etter det NRK kjenner til skal advokaten ikke ha ført større saker under denne tiden.

Forstyrret orden og ødela hotellrom

Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag

FORSVARER: Vegard Aaløkken forsvarer advokaten i straffesaken mot ham i Oslo tingrett.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

I tillegg skal han ha ødelagt flere gjenstander og revet ned gardiner på et hotellrom i april i fjor.

I august samme år ble han pågrepet ved en nudistbadeplass i Oslo, mens han gikk rundt naken, ropte, skrek og slo rundt seg med en dildo, ifølge tiltalen. Da han ble pågrepet skal han ha båret 390 milliliter (ml) av stoffet i en veske.

Virkningen av en dose GHB avhenger av styrkegraden, men en dose kan tilsvare ca. 7 ml GHB, eller en bruskork. Dermed kan mengden tilsvare over 50 brukerdoser. Stoffet er regnet som særlig farlig fordi det skal lite til for å ta overdose.

Midlertidig suspendert

Advokaten er ikke tiltalt for salg av narkotika, kun for oppbevaring og eget bruk.

– Han er suspendert og praktiserer ikke som advokat. Han er ikke fratatt bevillingen, men han er midlertidig suspendert, sier Aaløkken.

Det er Advokatbevillingsnemda som har suspendert ham i påvente av videre saksgang. Han skal også være strøket fra listene over praktiserende advokater hos tilsynsrådet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger