NRK Meny
Normal

Kjendiser krangler om klimaet

Øystein Stray Spetalen ber sine venner om å videresende et foredrag der det står at høye CO2-utslipp ikke skader klimaet.

Øystein Stray Spetalen
Foto: Erlend Aas / Scanpix

Kjendis-investoren har sendt e-posten til Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan, høydehopper Steinar Hoen og flere andre kjendiser, skriver VG.

I eposten som ble sendt ut 27. mars, står det blant annet at:

"Alle forplikter å sende den videre til minst 10 personer, da Ole Mathismoen i Aftenposten og andre venstreradikale i norske media ikke slipper folk med andre meninger enn sine egne til."

Spetalen sendte ut kjedebrevet til 50 personer.

Utgangspunktet for e-posten er et foredrag holdt av sivilingeniøren Kjell Danielsen i herreklubben Sandefjord Forum 65. Han hevder at fokuset på CO2 som en farlig klimagass er hysteri, og at FNs klimapanel er upålitelig.

Oppforer til boikott

Påstandene som Spetalen sprer, gjør at Bellona-leder Frederic Hauge oppfordrer næringslivet til ikke å gjøre forretninger med investoren.

Frederic Hauge
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Jeg oppfordrer næringslivet til ikke å drive business med Spetalen etter det her, sier Hauge til VG.

Spetalens investorvenn i Norske Skog, Petter Stordalen, vil ikke gi opp samarbeidet med Spetalen.

- Jeg tror ikke løsningen er å slå hånden av ham. Jeg skal bruke litt av min tid til å få han på rett vei, sier Stordalen.

Har ikke konkludert

Spetalen sier selv at han ikke har konkludert med at innholdet i foredraget stemmer.

– At Frederic Hauge oppfordrer næringslivet til boikott av meg fordi jeg videresender vitenskapelige forskningsrapporter, får stå for hans egen regning, sier Spetalen til avisa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger