NRK Meny
Normal

Killengreen støtter Storbergets tiltak

Politidirektør Ingelin Killengreen sier hun er positiv til en gjennomgang av ambassadesaken slik justisministeren i dag foreslår, men vil fortsatt ikke kommentere egen innblanding.

Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen

Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– I etterkant av en slik sak er det alltid viktig med en gjennomgang for å se hva som kunne vært gjort bedre, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

– Burde ha informert politikerne

Det kom i dag fram at politiet visste om USAs overvåking av nordmenn utenfor ambassaden i Oslo, men de har ikke fortalt denne informasjonen til politikerne.

Justisminister Knut Storberget uttalte i dag at både Oslo-politiet, Politidirektoratet og PST burde ha informert politisk ledelse om den amerikanske overvåkingen.

Les mer: – Dette er i ytterkant av det politiet var bekvem med

Ingen kommentar

Politidirektoratet opplyser i dag om at de vil bruke tid på å sette seg inn i materialet som i dag ble lagt fram av justisministeren på Stortinget. Men de uttrykker allerede nå støtte til tiltakene som ministeren fremmet.

Daværende Økokrim-sjef Anstein Gjengedal overtok jobben som politimester i Oslo etter Killengreen i 2000.

Som tidligere- og nåværende politimester skal Ingelin Killengreen eller Anstein Gjengedal ha blitt informert om overvåkingen, men ingen av de to har ønsket å kommentere egen involvering før redegjørelsen fra Storberget ble lagt fram.

Les: – Oslo-politiet ble varslet av USA

Men i dag ønsker Killengreen fortsatt ikke å kommentere sin befatning med saken som tidligere politimester i Oslo, men viser til et notat fra 11. november som ligger ute på Justisdepartementets nettsider:

«Jeg var politimester i Oslo i tiden fra 1.1.1995 til 1.9.2000. Jeg har ikke godkjent et sikkerhetsopplegg i regi av USA`s ambassade. Hvis det er tale om et internt sikkerhetsopplegg, er det vel heller neppe gjenstand for noen godkjenning.»

Les mer på politiets hjemmesider.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger