Hopp til innhold

Sandberg kan bli fiskeriminister

NRK erfarer at Per Sandberg (Frp) skal inn i regjeringen som fiskeriminister. Dette til tross for at han flere ganger har kritisert regjeringssamarbeidet med Venstre og KrF.

Per Sandberg

INN I REGJERINGEN: Per Sandberg (Frp) sier selv han sa nei til statsrådspost i 2013. Nå skal han ifølge flere kilder inn i regjeringen, men han ønsker ikke å kommentere opplysningene til NRK.

Foto: Ilja C. Hendel / © Ilja C. Hendel

Tirsdag morgen meldte NRK at Per Sandberg (Frp) blir ny innvandringsminister, men dette ble senere avvist av kilder i regjeringen.

Nå sier kilder til NRK at Sandberg trolig fiskeriminister. Det var VG som meldte dette først.

Flere ble overrasket over at Sandberg ikke var med da Solbergs regjering ble presentert for to år siden. Han har selv sagt han da takket nei til å bli statsråd.

– Hvis regjeringen, statsministeren og partilederen ser behov for meg, så vil jeg vurdere det helt annerledes enn da jeg sa nei for to år siden, sier han til NRK tirsdag.

Kontroversiell politiker

Helt siden Høyre-Frp-regjeringen ble satt i 2013, har Sandberg hatt en kontroversiell rolle i Frp. Han har åpent kritisert både regjeringen og ikke minst samarbeidsprosjektet.

I 2013 trakk han seg først som nestleder i Frp, men endret mening da den daværende FpU-lederen Himanshu Gulati tryglet ham.

Han høstet også mye kritikk da han diskuterte innvandringspolitikk og båtflyktninger på Frp sitt landsmøte i mai, mens han hadde på seg en T-skjorte med bilde av et anker og teksten «Good Journey» og «Sea adventure».

Per Sandberg

T-SKJORTE-TRØBBEL: «Good Journey» og «Sea adventure» sto det på skjorta til Per Sandberg mens han diskuterte kvoteflyktninger.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er usmakelig å koble en tilfeldig valgt T-skjorte fra mitt klesskap på denne måten, sa han til Nettavisen den gang.

I februar sa Per Sandberg at KrF sin retorikk var grunnen til at unge mennesker født og oppvokst i Norge reiser ut og «massakrerer barn og kvinner». Dette ble i etterkant kritisert fra flere hold, spesielt KrF.

Dømt for vold og mistet lappen

Sandberg er også tidligere dømt for vold mot en asylsøker i 1997, da han slo og skallet ned en mann fra det tidligere Jugoslavia på et nachspiel. Hendelsen skjedde etter at asylsøkeren kalte Sandberg en rasist.

I 2006 mistet Frp-politikeren lappen etter at han kjørte i 100 kilometer i timen i en 60-sone.

Per Sandberg er aktuell som statsråd når Erna Solberg gjør endringer i regjeringen.

Selv sier Per Sandberg tirsdag at han kan tenke seg å bli statsråd.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ