Khalid Skah pågrepet i Paris

OL-vinneren Khalid Skah, som har vært etterlyst av norsk politi, ble pågrepet i Paris onsdag formiddag. Hans forsvarer Brynjar Meling sier at Skah er fortvilet over pågripelsen og at han trolig ønsker å bli utlevert til Norge.

Khalid Skah

Khalid Skah er arrestert i Paris. Pågripelsen skal være knyttet til en utleveringsbegjæring fra Norge.

Foto: Abdelhak / Scanpix/AFP

Skah skal ha deltatt i på et idrettsarrangement i Chartres i Frankrike denne uka, og ble arrestert på Orly flyplass utenfor Paris, skriver TV 2.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er arrestasjonen knyttet til en utleveringsbegjæring fra politiet i Norge.

Skah har vært etterlyst av norsk politi, blant annet for trusler. Han skal selv ha opplyst om pågripelsen på Facebook-siden sin onsdag formiddag.

– Ønsker trolig å bli utlevert til Norge

Brynjar Meling

Brynjar Meling vil besøke sin klient i Frankrike torsdag.

Foto: Øijord, Thomas Winje / SCANPIX

NRK var i kontakt med Skahs forsvarer, Brynjar Meling, sent onsdag kveld. Meling sier at fransk politi har sannsynligvis forsøkt å finne grunnlag for å holde på Skah videre.

– Vanlig saksgang vil være at det blir et rettsmøte i morgen, sier han.

Den tidligere friidrettsstjernen er av norsk politi tiltalt for blant annet for bortføring av egne barn og å ha truet norske myndighetspersoner. Meling sier at hans klient er fortvilet over pågripelsen og at Skah trolig nå ønsker å bli utlevert til Norge.

– Dette har vært en sak som har hengt over Skah i fire år. Det kan godt tenkes at alle parter er tjent med at man får en avslutning på dette ved at han kommer til Norge, sier Meling til NRK.

Han sier samtidig at det kan være praktisk å overlate etterforskningen til norsk politi og til slutt domstolene i Norge å vurdere om det har foregått noe straffbart, dersom det blir tatt ut en endelig tiltale mot Skah.

– Han er i en fortvilet situasjon

Hans klient skal ha fortalt at han mener pågripelsen skyldes politikk fremfor de straffbare forholdene.

Meling sier at han vil forsøke å besøke Skah i varetekt i morgen. Skah har også bedt om legetilsyn.

– Det var en meget sliten mann jeg snakket med på telefonen. Han tar det meget tungt. Han er i en fortvilet situasjon. Samtidig har han et ønske om å forklare seg, sier Meling til NRK.

– Skah ønsker at jeg skal komme ned og gå gjennom situasjonen med han, slik at han kan ta stilling til hvordan han skal forholde seg til at han er begjært utlevert til Norge, sier Meling videre.

Kripos, som er ansvarlig for kontakten med Interpol, kan ikke gi noen ytterligere informasjon onsdag kveld.

Raste mot norske myndigheter

Skah var gift med en norsk kvinne, og tok barna med seg til Marokko i forbindelse med en barnefordelingssak.

Han ble tiltalt i Norge for trusler og vold mot familien, og barna ble hentet tilbake til Norge i en privat aksjon, der norske spesialsoldater bidro.

I ettertid anklaget Skah norske myndigheter for å ha stått bak aksjonen, og varslet «krig» mot daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Han har også utlovet en belønning på en halv million dollar for å få barna tilbake til Marokko.

Les: – Tidligere E14-agenter hentet ut Skah-barna
Les: Skah vil avhøres av norsk politi

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger