Hopp til innhold

Kattunge var blindpassasjer under lastebil helt til Danmark

En vogntogsjåfør fra Norge fikk seg en overraskelse da han ankom Danmark: En kattunge på 600 gram hadde vært med på den 450 kilometer lange turen fra Egersund.

Den lille kattungen har trolig reist over 450 km fra Norge til Danmark.

LANGTUR: Den lille kattungen har trolig reist over 450 km fra Norge til Danmark.

Foto: Privat

Arbeidsdagen ble ikke helt som ventet for en dansk mekaniker i Brønderslev i Danmark.

Da et vogntog ble levert til reparasjon fant mekanikeren en kattunge som hadde forvillet seg inn i understellet på lastebilen.

Enda større var overraskelsen da det viste seg at lastebilen hadde reist fra Egersund i Rogaland, og den lille kattungen trolig hadde vært med helt fra Norge.

Reist i flere timer

– Det er en lang reise for en liten kattunge, sier Gritt Mathiesen Hanghøj, dyrevernsleder ved Nordjyllands Hittekilling til NRK.

Hun ble kontaktet av mekanikeren som fant kattungen sent onsdag kveld.

Ifølge mekanikeren klatret trolig kattungen på rundt 600 gram inn under understellet for å varme seg på motoren, og ble ufrivillig med på en 450 kilometer lang tur.

Riksvei 508 i Sandnes

FRA EGERSUND: Katten har trolig forvillet seg inn i understellet på vogntoget for å varme seg, og deretter ufrivillig blitt med på en 450 km lang tur.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Hanghøj, som har vært i kontakt med mekanikeren, forteller at traileren trolig tok ferge fra Stavanger, men at vogntoget likevel har kjørt flere kilometer på veien.

– Lastebilen kjørte fra Egersund til Stavanger, før den tok fergen fra Stavanger til Frederikshavn i Danmark. Så kjørte sjåføren rett til verkstedet i Brønderslev.

Vogntoget ble levert på verkstedet rett etter traileren kom til Danmark, og derfor har kattungen trolig reist i timevis under traileren, mener Hanghøj.

Brukt opp et par av sine ni liv

Kattungen blir nå tatt godt vare på av Nordjyllands Hittekilling, en organisasjon som tar vare på hjemløse katter.

– Hun er dehydrert, apatisk og i sjokk, men hun får væske, mat og kjærlighet. Hun har klart natten, og jeg tror det er en stor sjanse for at hun overlever, sier dyrevernslederen.

– Jeg tror hun har brukt opp et par av sine ni liv, ler Hanghøj på telefonen fra Danmark.

En katt mjauer mens den blir båret i en transportkasse i Manilla på Filippinene.

Det spekuleres ofte i om katter har ni liv. Katten som reiste fra Egersund til Danmark har trolig brukt opp et par, forteller Gritt Mathiesen Hanghøj ved Nordjyllands Hittekilling.

Foto: JAM STA ROSA

Hanghøj er nå på jakt etter sjåføren av traileren for å få enda mer detaljer om kattungens reise.

Etterlyser eieren

Foreløpig er eieren av kattungen enda ikke funnet.

Saken har blitt omtalt både av dansk og norsk dyrebeskyttelse, og innlegget har blitt delt over 800 ganger.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ