Hopp til innhold

Kastet snøballer på Pegida-demonstranter

Rundt 70 personer troppet opp på Pegida-demonstrasjonen i Oslo. De ble møtt av flere hundre motdemonstranter. Noen av dem kastet snøballer på Pegida og ropte «Ingen rasister i våre gater».

Pegida-demo i Oslo med 70 deltagere

SE VIDEO: Gruppen fra Pegida gikk i tog tre runder rundt Oslo rådhus, enkelte med norske flagg.

Mandag kveld marsjerte Pegida Norge mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam utenfor Rådhuset i Oslo. Rundt 70 personer var møtt opp like før Pegidas markering mot innvandring skulle begynne.

Det var tidvis amper stemning etter at motdemonstranter samlet seg i nærheten av Pegida-marsjen. En liten gruppe fra blitzmiljøet oppsøkte Pegida-gruppen på baksiden av Rådhuset. De kastet snøballer på den islamkritiske bevegelsens medlemmer, som svarte med latter og applaus.

– Stå der og le av deres egen intoleranse, sa en motdemonstrant mot Pegida, før ropene fortsatte: "Ingen rasister i våre gater!"

Politiet kom raskt til stedet, satte opp sperringer og holdt de ulike demonstrantene fra hverandre.

Motdemonstrasjonstog mot Pegida i Oslo samlet rundt 200 deltagere 19. januar.

SE VIDEO: Motdemonstranter fra blant annet Blitz og Nye SOS Rasisme var også på stedet og ropte slagord mot Pegida.

To motdemonstrasjoner

Gruppen fra Pegida gikk i tog tre runder rundt Oslo rådhus, enkelte med norske flagg.

Kort tid før Pegida-marsjen ble det arrangert to motdemonstrasjoner i Oslos gater. Blitz, Rødt og Antirasistisk Senter deltok i den ene, som gikk fra Youngstorget til Stortinget. Rundt opp 200 personer møtte opp i denne motdemonstrasjonen.

I tillegg gikk det omtrent 80 personer fra Nye SOS Rasisme, fra Nationaltheatret til rådhuset. De gikk i tog med bannere med påskriften «Nei til muslimhat» og ropte «Ingen rasister i våre gater».

egidas protestmarsj rundt og utenfor Oslo rådhus mandag kveld.

Pegidas protestmarsj rundt og utenfor Oslo rådhus mandag kveld.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Fjernet skjerf som dekket ansiktet

Max Hermansen, initiativtaker for Pegida, forsøkte å holde en kort appell da markeringen skulle begynne, men den ble overdøvet av ropene fra motdemonstrantene.

Hermansen fikk imidlertid gitt en klar beskjed til sine deltakere at de ikke fikk gå med tildekte ansikter. Flere fikk beskjed om å fjerne skjerf som dekket ansiktet.

I den østtyske byen Dresden forbyr politiet mandag alle offentlige ansamlinger utendørs etter terrortrusler mot den islamkritiske gruppen.

Max Hermansen

Max Hermansen, initiativtakeren til Pegida i Norge, i forbindelse med markeringen utenfor Oslo rådhus mandag kveld.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

AKTUELT NÅ