NRK Meny
Normal

Sliter med å få tak i doping

Det er blitt vanskeligere å få tak i dop, og det hersker forvirring i dopingmiljøene etter at de to store illegale nettsidene for omsetning av dopingmidler i Norge har blitt lagt ned i løpet av kort tid.

Syntrax

I oktober advarte politiet folk mot å bruke anabole steroider av merket Syntrax. De illegale varene har blant annet blitt solgt gjennom nettbutikken Hulkshop.

Foto: NRK

Den ene siden forsvant i oktober og den andre nå i januar. Mange dopingbrukere har nå problemer å få tak i varer.

Omsetning av dopingmidler foregår i stor grad illegalt over internett. Større og mindre selgere har i hovedsak tilbudt sine varer gjennom to store nettportaler. Brukere har da bestilt direkte fra disse, eller småselgere har distribuert videre til folk lokalt.

– Vi registrerer at de største salgsstedene på nett nå ligger nede, sier seksjonsleder Odd Løkken ved Tollregion Oslo og Akershus.

LES: Dette er de norske dopingfabrikkene

LES: Nå går hun til kamp mot doping

Til kamp mot dop

I dag lovet helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen tøffere kamp mot dopingmisbruket som foregår i helsestudioer og andre steder utenfor den organsierte idretten.

Statsråden vil involvere alle treningssentrene i Norge for å hindre økende dopingmisbruk, spesielt blant unge.

– Dopingmisbruket har økt de siste årene, og jeg er svært bekymret. Vi skal nå intensivere arbeidet, og jeg skal sørge for at doping blir gitt stor plass i stortingsmeldingen om rus som kommer senere i år, sier Strøm-Erichsen.

Utbredt doping

Titusenvis av fortrinnsvis unge menn bruker doping for å få en kropp som er i tråd med det de mener er tidens idealer.

I oktober satte NRK fokus på doping utenfor idretten. Det kom fram at Norge flommer over av illegalt produserte dopingmidler. Det aller meste er produsert i usterile omgivelser.

LES: Doper seg til yngre kropp

LES: Hjertespesialist advarer mot doping

NRK testet i høst slike illegale varer. Og den viser at det medfører en ekstra stor helserisiko å bruke dopingmedisiner laget av amatører.

Tollvesenet og politiet har samarbeidet mot flere store saker de siste årene. I høst ble det tatt også tatt beslag i både pillepresser, råstoff og produksjonsutstyr knyttet til et miljø i Oslo Vest. Politiet gikk da ut og advarte spesifikt mot anabole steroider av merket Syntrax som ble solgt gjennom nettbutikken Hulkshop.

– Vi håper offensiven fra tollvesen og politi de siste årene har svekket kriminelle norske dopingprodusenter, sier Odd Løkken.

Muskler

Doping fører blant annet til store muskler raskt. Da kan være livsfarlig.

Foto: Skovdal & Skovdal / Colourbox

Frustrerte bolere

Selv om det kan dukke opp nye nettsider etter hvert er frustrasjonen nå stor for mange. Dopingbrukere har problemer med å få tak i varene de trenger for å gjennomføre nye muskelbyggende kurer.

På et diskusjonsforum på nett har vi klippet ut disse hjertesukkene:

«Er det noen som har hørt fra sourcene sine? Eller hørt noe om hva som skjer med alle sitene?», fra alias «Shockme».

«Hei, trenger Testo E. og Decabol. Noen toppselgere der ute?, fra alias «Samson666».

«Er børsen nede siden alle etterlyser det her? Finner ikke sidene jeg heller så om noen har link så send meg en mail», fra alias «Einherjer».

«Trenger link til børsforum», fra alias «Balle».

«Er alle forumene forsvunnet? Takker for all info, trenger litt forskjellig». fra alias «MaxPayne».

«Trenger link til selgere asap, har mistet linken, eller er den nede?», alias «Probuilder».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger