Barn kan bli holdt hjemme fra skolen

Helsemyndighetene forbereder seg på at svineinfluensaen blomstrer opp ved skolestart.

Video nsps_upload_2009_8_10_19_18_1_2017.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Barn med diabetes, astma og andre kroniske sykdommer er mer utsatt for for å få svineinfluensa. I alt er 900 000 nordmenn i denne risikogruppen.

Helsedirektoratet sier at barn som er spesielt utsatt for å bli alvorlig syke av svineinfluensa kan bli holdt hjemme fra skole og barnehage ved et større utbrudd av sykdommen.

Vil holde barn hjemme fra skolen

Når barn og unge begynner på skole og i barnehage denne uka og neste frykter Nasjonalt Folkehelseinstitutt at smitten vil spre seg raskt. Helsemyndighetene er spesielt opptatt av å ta hensyn til de som er i faresonen.

Fungerende helsedirektør Bjørn Guldvog

Fungerende helsedirektør Bjørn Guldvog opplyste om helsemyndighetenes arbeid i tilknytning til svineinfluensa og skolestart.

Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

- Vi anbefaler at de unge får tamiflu, som er forebyggende. Ved større utbrudd anbefaler vi at det vurderes å ta barn og unge ut av skole, barnehager og universiteter, sier fungerende direktør i helsedirektoratet, Bjørn Guldvog.

- Host riktig

Helsedirektoratet tror smitten vil spre seg de neste tre månedene - med en topp midt i perioden. De oppfordrer skoler og barnehager til å ta forholdsregler ved skolestart.

- Det er viktig med håndvask. Det er viktig å lære opp barna til å hoste riktig. De som har feber og er syke må være hjemme, sier Guldvog.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger